Vælg en side

Der har i de seneste år været meget snak om fravær blandt studerende i gymnasiet, og rigtig mange har stillet det gode spørgsmål; Hvorfor er fraværet højere end nogensinde?

På trods af sider der operere som hjælpeværktøjer til afleveringer, som bl.a. https://inspo.dk og andre sider. Er der stadig en eller flere ting der må spille ind, i sagen om de unges alt for høje fravær.

Det danske samfund byder i dag på tusindvis af forskellige jobs og karrieremuligheder. Der er så meget at det kan være svært og finde hoved og hale i alle mulighederne. Oven i det skal du unge hele tiden høre på kommentarer og nye undersøgelser, om at de unge sakker mere og mere bagud i skolen end før i tiden. Men kan alt dette virkelig passe? Er de unge virkelig begyndt at blive udfordret rent fagligt, eller ligger der mere i det?

Tilbage til fraværet. For eksempelvis 20-30 år siden var det meget ligetil i gymnasiet. Du tog dig en STX, HTX eller HHX, og så havde du en studieretning som du havde valgt i forhold til din fremtidige planer. Måske var din plan at blive tolk, så du kunne med din sproglige retning fokusere på din STX, og senere tage på universitetet, for at læse videre – og 5 år senere have fast arbejde.

Så simpelt er det dog ikke længere. Der er enormt meget at vælge mellem blandt de unge studerende. Og ikke nok med at de skal leve op til normerne i de unges del af samfundet, samtidig med de skal tilfredsstille forældre hjemme og chefer på arbejdet. Så skal de også leve i nuet og være en ”cool-kid”. Ved siden af alt dette er de mindre ting så som, at lave sine afleveringer til tiden – og til topkarakter, læse sine lektier og kunne svare på hvert eneste spørgsmål, også noget der fylder. Det hober sig alt sammen op i en større klump af pres og stress – en klump som der skal bekæmpes og nedbrydes.

Klumpens dele skal pilles fra hinanden en ting ad gangen, og vi starter med at lette stressen. Det kan vi bl.a. gøre ved det rette brug af studieværketøjer så som Inpso.dk. Inspo er en hjemmeside der stiller hundredvis af afleveringer i alle fag til rådighed, hvis man er medlem og har et abonnement på siden.

Et medlemskab på Inspo koster ikke mere end 39kr om måneden, så det skulle være til at overkomme for de fleste studerende. Med Inspo som sidemakker kan man tage en dag ad gangen, og i det lange stykke  forvente at stressen bliver mindre i takt med at ens niveau stiger.