Vælg en side

Det afrikanske køkken er lige så mangfoldigt som kontinentet selv.

Med påvirkninger fra de arabiske, franske, portugisiske og britiske køkkener, samt fra oprindelige afrikanske kulturer er Afrikas mad en unik og lækker smeltedigel. I dette blogindlæg vil vi udforske nogle af de mest populære retter fra hele kontinentet. Bon appétit!

Jollof Rice

Jollof ris er en vestafrikansk ret, som menes at have sin oprindelse i Senegal. Den er lavet med ris, tomater og en række krydderier og kan serveres med kylling, fisk eller oksekød. Jollof ris er en populær ret til vestafrikanske fester og festligheder

Couscous

Couscous er en nordafrikansk ret lavet af semuljehvede. Den serveres ofte med grøntsager og en kødgryde på toppen. Couscous er en populær gademad i Marokko og Algeriet og spises også i Tunesien, Libyen og andre nordafrikanske lande

Fufu

Fufu er en stivelsesret, der er populær i Vestafrika. Den laves ved at koge stivelsesholdige grøntsager som yams eller kassava og derefter stødt dem til en dejagtig konsistens. Fufu spises normalt sammen med suppe eller gryderet

Pap (også kendt som Ugali)

Pap (også kendt som ugali) er en type majsmelgrød, som er populær i det sydlige Afrika. Den laves ved at koge majsmel i vand eller mælk, indtil den danner en tyk pasta. Pap spises normalt med hænderne og kan serveres med grøntsager eller kød

Det afrikanske køkken er varieret, smagfuldt og værd at udforske! Hvis du ønsker at prøve noget nyt, hvorfor så ikke starte med en af de ovennævnte retter? Fra jollof ris til pap til couscous, der er helt sikkert en afrikansk ret, som du vil elske. Bon appétit!

Læs om flere spændende opskrifter på www.gastrokemi.dk