Vælg en side

Belysning er langt fra det eneste, der belaster klimaet, men der skal ikke være nogen tvivl om, at belysning og brug af el generelt påvirker klimaet i en negativ retning. Vi kan naturligvis ikke undvære belysning i vores hjem, men der er heldigvis rig mulighed for at gøre den uundværlige belysning en smule mere energirigtig.

Er netop energirigtig belysning og bæredygtighed generelt noget, du går op i, så er du landet på den helt rigtige side. Du vil nemlig få en masse gode tips til at gøre din belysning mere energirigtig i dagens artikel.

Vælg lamper med et bæredygtigt design

Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det før, men designet på dine lamper har faktisk meget at sige i forhold til, hvor bæredygtige de er. Det er nemlig ikke helt underordnet, om lamper byder på naturlige materialer og genbrug, eller om der er anvendt materialer, der belaster klimaet markant. Foruden lampernes materialesammensætning har parametre som emballering og distribution stor indflydelse på, hvor bæredygtige lamperne i virkeligheden er.

Du kan selvfølgelig ikke fortryde de lampekøb, du allerede har foretaget dig, men i fremtiden kan du med fordel undersøge, hvad lamperne er fremstillet af.

Vælg pærer med et lavt energiforbrug

Når du køber lamper, er du selvfølgelig også nødt til at købe pærer, og du skal i den anledning tage højde for pærernes energiforbrug. Det er nemlig langt fra alle pærer, der er lige energirigtige. LED pærer og sparepærer er som hovedregel de bedste pærer, når det kommer til at sikre et lavt energiforbrug. Ikke nok med, at disse pærer skåner miljøet, så er de også med til at sikre, at du kan få et lavere energiforbrug. Har du hidtil haft et højt energiforbrug pga. din belysning, så kan der være mange penge at spare ved at udskifte hjemmets mange pærer.

Tag afstand fra brug og smid væk-kulturen

Brug og smid væk-kulturen har efterhånden eksisteret i mange år, men lige så stille er der mange, der får øjnene op for, at det er ikke er vejen frem. Derfor er vi danskere blevet mere tilbøjelige til at købe ting i høj kvalitet, som vi har intentioner om at bruge i mange år. Det gælder både, når vi taler møbler, tøj og legetøj, ligesom det gælder, når det kommer til lamper.

Du kan tage afstand fra brug og smid væk-kulturen ved at investere i nogle kvalitetslamper, der kan bruges i 10-20-30 år. Det er muligt, at de virker dyre lige nu og her, men kan lamperne præstere en lang levetid, så er de måske alligevel alle pengene værd og lidt mere til. Du kan aflægge lampefeber.dk et visit, hvis du gerne vil købe kvalitetslamper til dit hjem. Forhandleren har over 30 års erfaring med salg af lamper, så der er bestemt ikke mangel på ekspertise.