Vælg en side

Der er desværre mange af os, der med tiden kan komme til at kæmpe med fugt i vores hjem. Det er især noget, der gør sig gældende for dem, der har en kælder tilknyttet deres bolig, idet den altid er omringet af fugtig jord.

Og derfor er der stor sandsynlighed for, at den fugt på et tidspunkt vil gøre så stor skade på soklen, at det trænger ind i hjemmet. Heldigvis er det muligt at bekæmpe fugten – det handler bare om at bruge de rette metoder.

Oplever du fugt i dit fundament? Så brug omfangsdræn

Når der er fugt i din sokkel, er det ofte fordi, at fugten trænger ind fra siderne. Det betyder, at der løber vand til din grund, og dermed rammer det ind i dit fundament. Herfra trænger det ind i hjemmet, og på sigt kan det gøre så stor skade, at du også kommer til at kæmpe med skimmelsvamp.

Derfor bør du tage et kig på de muligheder, der byder sig med et omfangsdræn, der kan lægge hele vejen eller delvist rundt omkring din bolig. Læs mere om det her.

Kæmper du med opstigende grundfugt? Så vælg elektroosmose

Et omfangsdræn er dog ikke den bedste løsning, hvis det viser sig, at fugten i stedet kommer op fra gulvet. Her er der tale om opstigende fugt i sokkel og dermed det, som der også kaldes for opstigende grundfugt.

Her er det nærmere processen med elektroosmose, som du bør tage et kig på. Det anbefales, at du, hvad end du har behov for hjælp til omfangsdræn eller elektroosmose, tager kontakt til professionelle, der kan hjælpe dig med at komme godt gennem arbejdet. Der er nemlig i begge tilfælde tale om en både tidskrævende og ressourcekrævende proces.