Vælg en side

Rigtig mange danskere valfarter i disse uger sydpå, og det er ikke for at slikke sol. Det er derimod for at stille sig på et par brædder, inden de suser ned af de kilometerhøje bjerge gennem sneen. Skisæsonen er nemlig over os, og derfor vælger rigtig mange danskere at tage af sted.

Det er dog især uge 7, hvor børnene har vinterferie, at de fleste drager af sted. Det betyder dog også, at det vil være væsentligt dyre, da det er på dette tidspunkt, at alle rejseselskaberne har travlt. Prisen spiller dog en væsentlig rolle hos mange familier, og derfor kommer der herunder en lille guide til, hvor du får vinterferie for dine penge.

Her er det billigst at holde vinterferie

Hos Finans.dk har de taget et kig hos Danmarks Statistik, der har en opgørelse over, hvor det er billigst at bo, rejse og sove. Her afsløres det ikke overraskende, at man skal rejse sydpå i stedet for nordpå, da Norge absolut er den dyreste løsning.

I Norge er den gennemsnitlige pris nemlig 9 % højere end her i Danmark, mens det bliver 4 % billigere, hvis man vælger at tage til Sverige i stedet for. I Frankrig sparer man 22 % på sit ophold modsat Danmark, ens priserne i Tyskland og Østrig ligger på en besparelse på omkring 27 og 30 %.

Helt i bunden finder vi dog Tyrkiet, hvor der er en besparelse på 59 % i forhold til, hvis man valgte at opholde sig i Danmark. 

Tyrkiet er også placeret i bunden af listen over fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, hvor der spares 36 % i forhold til Danmark. I denne kategori er Norge rigtig dyre, hvor man betaler omkring 26 % mere end i Danmark.

Har man planer om at rejse til Norge, så kunne det være en god ide at kigge efter et kviklån på Moneybanker.dk, for det bliver ikke nogen billig fornøjelse.

Tyrkiet er billigst på alle punkter udover druk

Mens det både er billigst at tage til Tyrkiet i forhold til at finde overnatning på hotel, at finde fødevarer og drikkevarer uden alkohol, så er det til gengæld rigtig dyrt at blive fuld. I Tyrkiet koster alkohol nemlig hele 58 % mere end i Danmark. 

Igen topper Norge dog listen, da det er mere end dobbelt så dyrt at drikke sig fuld i Norge. Her er prisen 109% højere end i Danmark.

Har man lyst til at shoppe lidt under sin vinterferie, så er det igen Tyrkiet, man bør vælge. Beklædning og fodtøj koster nemlig 63 % mindre end hvad tilfældet er i Danmark, og overraskende nok, så er Norge 1 % billigere end Danmark på dette område.

Tager man et kig på alle tallene, så er de billigste lande at holde vinterferie i. Tyrkiet eller Spanien. Vil du gerne af sted i vinterferien, men er i tvivl om hvorvidt du har råd, så kan du tage en hurtig beregning af lån, og se hvad økonomien rækker til.