Vælg en side

Der er vokset sig en strøm af anderledes materialer de seneste par år, hvor materialet der har virket til at slå mest igennem er bambus. Det fabelagtige ved det materiale er, at bambus gror utrolig hurtigt. Det betyder at du får rigeligt af bambusplanter til produktionen. Bambusplanten jordforbedrer endda den jord der planten vokser i. Det efterlader god jord til at kunne bruges som jord der kan dyrkes på. Den kan plante sig selv og kan gøre det, uden hjælp af vækstfremmere og kemikalier. 

Det er betydeligt mere bæredygtigt at få fat i økologisk bomuld i stedet for den traditionelle bomuld, da der benyttes betydelig mindre h2o i markerne med bomuld og hos leverandøren der producerer bomulden. Der sprøjtes også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og der bruges mindre kemikalier i sengetøjet ved produktionen hos leverandøren. Det bliver altså både sundt for din babys hud, samtidig med det også er bedre for miljøet. 

Vil du træffe et bæredygtigt selektion når du skal investere i tøj, skal du træffe et valg om at købe bæredygtige tekstiler og puslepuder – og det må også gerne være GOTS certificeret, som er en garanti for at det er produktionskæden fra start til slut som er underlagt en masse skrappe krav. Træffer du valg om økologisk bomuld når du køber sengetøj, går du næppe ned i den gode kvalitet – og det behøver hellere næppe være dyrere, da hvis ellers leverandøren køber store mængder nok, sagtens kan have de samme priser som konventionel bomuldssengetøj. 

Der har de sidste par år været et voldtag af vores fælles klima igennem tøjindustrien, som har produceret et overflod af tøj, der hastigt er blevet smidt i skraldespanden igen. Det har udgjort behovet for os dødelige, at vi skulle udskifte vores damegarderobe hyppigere end de fleste skifter undertrøjer. Det indebærer at der nu bliver smidt kilovis af tøj ud, som der var nogen tvivl om kunne have været benyttet af lidende – noget ender til Røde Kors, men en overflod direkte i på lossepladsen. Traditionel bomuld er en uforholdsmæssig stor belemring for vores allesammens miljø, da der forbruges uanede mængder h2o i produktionen. Vælg derfor for eksempel dine sengerande i økologisk bomuld og sænk aftrykket på klimaet. 

Bambus formår at være en forurener, i selve nedbrydelsen af bambus. Det forbruger enorme mængder vand og kemikalier. Der er dog et par stykker, som har opklaret den proces. Fx er alt bambus som JBS udvikler fremstillet i et “lukket kredsløb”. Der bliver hele 95% af vandet recirkuleret og alle de kemiske midler samlet ind – så ingenting ender i havet. Skal du fx køber de bambus underbukser du finder fra JBS, er de væsentlig mere bæredygtige end det traditionelle bambus viskose der er fremstillet hos andre.