Føler du, at din varmeregning er meget høj? Måske føler du, at der er lidt fodkoldt hjemme i de lille hjem i vinterperioderne? Eller overvejer du måske blot, hvad der er dine muligheder for isolering af din bolig i forbindelse med håndværkerfradraget. Det vil vi gennemgå i denne artikel.
Håndværkerfradraget for 2021
I 2020 indgik regeringen sammen med blandt andet Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten i finansloven for 2021. Finansloven for 2021 indeholder blandt andet en fordobling af håndværkerfradraget for 2021 sammenlignet med niveauet for 2020. Ligeledes indeholder den en fordobling af servicefradraget. Det kan du benytte dig af, hvis du får lavet isolering eller andre energiforbedringer på din bolig i 2021. I det efterfølgende år (det vil sige 2022), vil niveauet blive reduceret igen. Det gælder altså om, at du får udført din isoleringsopgave i 2021, hvis du vil gøre brug af håndværkerfradraget til det fulde!
Håndværkerfradrag og isolering
Håndværkerfradraget dækker som sagt isolering og andre energiforbedringer af boligen. Af isoleringsopgaver kan blandt andet nævnes isolering af gulvet. Med en isolering af gulvet sparer man mange penge på varmeregningen, og hvis du har kælder under gulvet, isolerer man simpelthen bare loftet i kælderen. Hvis der under gulvet er krybekælder eller lignende, er det noget mere kompliceret at få isoleret gulvet, og derved vil det også være noget dyrere. Du kan læse mere om priserne her.
Hvad er forskellen på håndværkerfradrag og servicefradrag
Håndværkerfradraget og servicefradraget bruges tit i flæng og de to begreber bliver ofte fejlagtigt brugt som synonymer. Servicefradraget dækker de type serviceydelser, som der gives fradrag for. Det kan for eksempel være rengøring, pudsning af vinduer (vinduespudser), børnepasning med videre. Servicefradraget er i 2021 6200 kroner. Håndværkerfradraget, derimod, er de byggeopgaver eller boligforbedringer, som er fradragsberettiget. Det gælder for eksempel energiforbedringer såsom isolering af gulvet.