Hvorfor er det lige vi skal skifte dæk på bilen 2 gange om året ?
Hvad er grunden til at man altid får anbefalet at køre med vinterdæk og sommerdæk, for så at skifte dæk 2 gange om året ?
Grunden er hovedsagelig sikkerhed. Det er nemlig langt det sikreste valg frem for at vælge helårsdæk. Helårsdæk er dæk med et mønster og gummiblanding som du kan køre med hele året. Problemet ved disse er at de ganske enkelt ikke virkelig kører godt, hverken sommer eller vinter.
Vinterdæk er bedst til vinter
Et vinterdæk er specielt designet til at køre om vinteren. Det betyder at det er specielt lavet til at køre ved lavere temperaturer og klare sig bedre med sne, slud og is. Det er bestemt ikke det man designer et sommerdæk til at klare. Derfor vil dette også altid klare sig bedre om vinteren, og hæve sikkerheden for din daglige kørsel. Mange har en ide om at man kun skal have vinterdæk på når der falder sne. Denne ide er dog helt forkert. Det der skiller et vinterdæk og et sommerdæk er gummiblandingen, som er blødere om vinteren, samt en masse små lameller der gør dækket mere fleksibel. Ergo vil du fra en temperatur på under 7 grader øge din sikkerhed og komfort.
Sommerdæk har det bedst med lidt varme
Et sommerdæk er af en hårdere gummiblanding er et dæk til vinteren. Det har ligeledes et andet mønster, som er designet til at klare akvaplaning. Sommeren er det varme halår, så det kommer ikke til at skulle kæmpe med andet end tør og våd vej. En tør varm vej er det nemmeste at køre på, derfor udmærker sommerdækket sig først når det skal bevise sig i regnvejr. Her gælder det om at få vandet skubbet ud til siden og væk under dækket. Det klarer et vinterdæk som sådan også, men dets gummiblanding oplever højere slidtage om sommeren, hvilket gør at man sparer penge ved at vælge et sommerdæk.