Vælg en side

At bruge tid udendørs er godt for både det mentale og fysiske helbred – og det er noget, der især har vist at gøre sig gældende under de seneste års nedlukninger af dele af eller hele samfundet. Her har vi alle brugt meget tid indendørs foran computeren, hvorfor der også kom et boom i, hvor mange, der hver dag var ude at gå en tur og nyde den friske luft. Det kan dog virke uoverskueligt altid at skulle bevæge sig ud, hvorfor det kan være rigtig godt at have et udendørs boligareal, der er med til at øge chancen for, at de fleste af os kommer udenfor og nyder godt af de fordele, som det har. Herunder kan du blive klogere på, hvad det helt præcist er for nogle fordele.  

Nemmere adgang til d-vitamin

Hvad end det er en have, en balkon, altan og/eller svalegang eller altangang, som du har adgang til, så har du her nem adgang til at slappe af i solen. Solens stråler sørger for, at kroppen kan danne d-vitamin, og tilstrækkelige niveauer af d-vitamin fremmer vores knoglesundhed. Derfor er eksponering for solskin også nødvendig for at fremme den fysiske sundhed. Derudover giver d-vitamin også mere energi, hvorfor eksponering for sollys også fremmer det mentale helbred. 

Kontinuerlig tid udendørs kan sænke risiko for kronisk sygdom

Meget forskning viser også, at når man bruger tid udendørs, så kan det forbindes med en lavere risiko for at udvikle kroniske sygdomme som diabetes og kræft. Det handler dog ikke om en enkelt dag udenfor, men at man regelmæssigt bruger tid udenfor på både hverdage og fridage, så man kan drage fordel af den friske lufts egenskaber. Når du har et udendørs opholdsrum, som du elsker at bruge tid i, gør det, det nemmere at være udenfor, således at man rent faktisk kan høste de potentielle sundhedsmæssige fordele, som det kan medføre. 

Tid udendørs kan sænke blodtrykket 

Igen er det lige meget, hvilket slags udendørs område, du har – hvad end det er en hel have en eller en lille plet på en altangang eller svalegang – så vil tid udendørs være med til at give en afslappende fornemmelse, som vi allesammen højst sandsynligt kender til. Derudover  kan det også være med til at sænke stressniveauet og være humørfremmende at bruge tid udendørs. Hvis det at være udendørs nogensinde har fået dig til at føle dig mere afslappet, så er det blandt andet, fordi dit blodtryk falder. Det er derfor også en god idé at tage slapper på det pågældende område, således, at du kan få sænket dit blodtryk.

Da det har sundhedsfremmende effekt at befinde sig udenfor, kan det også være en god idé, når man skal bygge nyt, at tænke disse områder ind i byggeriet. Altangang og svalegang i nybyggeri er for eksempel en smart måde at skabe områder udendørs til de kommende beboer.