Vælg en side

Når du står med en underskrevet lejekontrakt i hånden, kan du endelig begynde at glæde dig til den næste spændende fase – nemlig indretningen af din bolig. Måske rækker budgettet kun til en 1-værelses lejlighed eller et værelse i et bofællesskab, men det betyder ikke, at du ikke kan få dine indretningsdrømme til at gå i opfyldelse. Læs med her og få inspiration til, hvordan du udnytter dine få kvadratmeter optimalt. 

Skab flere rum i rummet

Hvis du kun har et rum at udfolde dig i, kan det være smart at skabe flere rum i rummet, hvilket kan være med til at skabe en fornemmelse af mere plads. En simpel måde at gøre det på er ved at opdele rummet med et gardin. Hvis du er fingerfærdig, kan du selv sy gardinet og montere det på en stålwire.

På den måde kan du adskille soveværelse fra opholdsrum. En anden løsning kunne være at lave en skillevæg med reoler. På den måde får du også plads til alle dine studiebøger, og reolen kan samtidig give plads til dit fjernsyn, hvis du har et sofaarrangement på den ene side af reolen. 

I en 1-værelses lejlighed kan det også være en udfordring at få plads til et spisebord. En løsning på dette problem kan være at købe en høj bardisk, der både kan fungere som spisebord og halvmur. Dermed får du delt rummet op samtidig med, at du har et sted at spise din mad. En mere simpel måde at skabe fornemmelsen af et opdelt rum kan være at købe et gulvtæppe. Ved at placere et tæppe under sit sofabord, kan man bruge det til at signalere, at dette er et siddeområde, der adskiller sig fra resten af rummet.

Indret med grønne planter og smukke billeder

Når du har fundet den bedste måde at udnytte dine kvadratmeter på, er det tid til at skabe liv og personlighed i dit nye hjem. Ved at bringe grønne planter ind i din indretning, kan du nemt og billigt give din bolig et frisk pust. Planterne kan bruges på mange forskellige måder. Du kan hænge dem op i fine hængepotter, stille dem i krukker på gulvet eller placere flere planter sammen i et dekorativt stilleben. 

En anden måde, hvorpå du kan få din lejlighed eller dit værelse til at virke mere helstøbt, er ved at bruge billeder i din indretning. Billeder kan bruges på utallige måder. Hvis du foretrækker at indrette dig med møbler i afdæmpede farver, kan billeder være en oplagt måde at få lidt kulør ind i boligen på. Du kan også lave en billedvæg, der fungerer som et kunstværk i sig selv med helt lige linjer eller skabe dynamik og personlighed ved at sammensætte moderne kunst i forskellige stilarter med fotografier og print.