Vælg en side

Det moderne jakkesæt er i sandhed den mest stabile, klassiske og samtidig alsidige beklædningsgenstand i det tyvende århundrede. Jakkesættets spændende og revolutionerende historie begynder helt tilbage i det attende århundrede og har siden udviklet sig over adskillige perioder for til sidst at nå det stilrene, moderne jakkesæt man ser i dag.

Det jakkesæt man ser i dag, historisk kendt som ”The lounge suit”, blev oprindeligt udviklet og udbredt i Scotland gennem 1850erne og 1860erne. Denne afgrening af det moderne jakkesæt var lavet i tunge, tykke materialer og på trods af nutidens normer var denne herrebeklædning ment som en afslappet version af den mere formelle herremode. Datidens formelle herremode var langt mere opulent og kompliceret end et typisk jakkesæt. Derfor var ”The lounge suit” tilegnet udendørs aktivitet og blev anset som et afslappet alternativ til den mere typiske herremode.  

I dag er jakkesættet kendt som en formel beklædningsgenstand, gerne taget i brug til specielle begivenheder eller i professionelle sammenhænge. Denne tendens bliver dog udfordret i moderne tid. For eksempel har den nystartede virksomhed Suit Club en vision om at bringe jakkesættet tilbage til sin storhedstid fra tilbage i nittenhundredetallet. Denne Aarhusianske herretøjsforhandler har nemlig påtaget sig at gøre jakkesættet til allemandseje, og i den forbindelse gøre det at have jakkesæt på i mindre formelle sammenhænge til den nye norm. Suit Club formår nemlig at nytænke mange af de mest tidløse jakkesæt designs, i moderne, nutidige og raffinerede versioner. Herretøjsforhandleren tilbyder både klassiske jakkesæt, men har også et stort sortiment af helt specielt designede jakkesæt, med yderst moderne nytænkninger. Disse ny udtænkte styles udtrykker selvtillid, moderigtighed og dristighed mens de mere klassiske jakkesæt de tilbyder, konstaterer et afbalanceret og selvsikkert udtryk for klassik stil og mode.

En ting er sikker, jakkesættet er kommet for at blive. Jakkesættet har en lang historie og har bestået den hårdeste prøve en sådan genstand kan bestå, tidens test.