Vælg en side

Skal du have indrettet hjemmet smukt og pyntet til jul. I denne artikel finder du inspiration til forskellige former for pynt, nips og kreativitet, som du kan give dig i kast med og bruge til at gøre hjemmet rigtig hyggeligt og ekstra julet i den mørke tid.

Nisser skal der til

Nisser er en nødvendighed i december. De små figurer med røde huer og godt humør danner hele grundlaget for den rigtige julestemning. Mangler du nisser i din indretning, bør du overveje at anskaffe nogle af klarborgnisserne. Disse er en samling af nisser, som hver især har deres eget navn og egen positur. Du kan enten anskaffe et par stykker, som du placerer rundt omkring i huset, eller du kan købe mange og opstille dem i et helt nisselandskab med vat, grantræer, bondegårdsdyr og små huse. Det kan især blive et hit, hvis der kommer børn i huset. Er du mere til klatrenisser, er det også et glimrende valg. De findes både i den gode gamle stil og i en mere moderne udgave. Det er også et hit for børnene, da de kan hjælpe med at klippe ud eller bestemme, hvor de forskellige skal hænge og klatre rundt.

Lys til inde og ude

Du skal naturligvis også have en masse lys i denne mørke tid, både inde og ude. Udenfor kan du hænge lyskæder op i træer eller langs tagrenden. Det er desuden på mode at hænge lyskæder op i flagstangen i en juletræsformation. Når du køber lyskæder, skal du dog være opmærksom på at du køber lys i samme nuance af hvid. Det kan hurtigt komme til at se kikset ud, hvis halvdelen af lysene er gule i farven, og den anden halvdel har et blåt skær. Til oplysning indendørs er stearinlys rigtig hyggelige, men der er desværre også rigtig mange ulemper ved dem. De er dårlige for miljøet, og de kan være rigtig farlige, hvis man glemmer at de er tændt. Derfor kan du med fordel anskaffe nogle elektriske stearinlys. De bliver efterhånden fremstillet i alle former og farver, så du kan vælge lige den type du ønsker, og så slipper du  også for at risikere brand i juledekorationerne.

Hvis pengene er små

Selvom pengene er små, kan du sagtens få smukt julepynt til hjemmet. Her er det en særlig fordel at lave julepynten selv. Du kan spare rigtig meget på at bruge materialer, du allerede har. Avispapir er glimrende til julehjerter og giver også et ret flot og råt udtryk, avispapiret kan også bruges til at klippe strimler til julestjerner, musetrapper og guirlander, og på den måde kan det blive et smukt og ensartet udtryk i al din julepynt. Hvis grunden til, at pengene er små, er en ustabil arbejdssituation, bør du desuden være meldt ind i en a-kasse, så du kan få dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Hos danske akasser kan du læse mere om, hvordan du sikrer en indkomst, når arbejdet forsvinder. Det er noget som man bør gøre sig nogle tanker om på forhånd.