Vælg en side

Har du lyst til at komme i julestemning? At synge er en god måde at komme i julestemning på. Danskerne har mange yndlingssange, som de synger omkring højtiderne, og det er en tradition at spille disse sange den 24. eller 25. december. På Jule-sange.dk kan du finde tekster til danske julesange, såsom og anden musik fra Danmark, så du kan nyde juletiden!

Hvad er det, musik kan gøre ved os?

Musik har evnen til at gøre dig glad, trist og afslappet. Forskellige musikstilarter kan fremkalde forskellige følelser hos lytterne. Musik hjælper os også med at fokusere på det, vi laver, f.eks. arbejde eller studier, og med at slappe af efter en travl dag på arbejdet eller i skolen! Især julesange er noget, der virkelig skaber glæde og ikke mindst sammenhold. Man kan stå flere hundrede mennesker til et offentligt arrangement og synge den ene julesang efter den anden. Og uden at vi kender vedkommende, som står ved siden af, så føler man et vis sammenhold, når man står der og synger med en fælles interessse, nemlig julen!

Danskernes favoit julesange

I Danmark synger vi en masse julesange fra mange forskellige lande, men her er nogle af dem, som danskerne holder meget af: Glade jul – Dejlige jul, Jul på vesterbro og Jul i Betlehem. Men der er også Et Barn Er Født i Betlehem teksten, som vi allerede lærer i skolen i musiktimerne omkring jul. Der er naturligvis også Nu det jul igen, og På loftet sidder nissen, som er en sang med bevægelse.

Bevæger vi os udenlands, så kan vi ikke komme uden om megahittet fra Wham, nemlig Last Christmas, Driving Home for Christmas, og Baby Its Cold Outside og mange flere. Der er stille julesange, der er følelsesmæssige julesange og glade julesange, en sang til hver en anledning og hvert et humør.