Vælg en side

Gennem de sidste par år er der kommet meget fokus på nedsættelsen af menneskets CO2 forbrug. Det gælder blandt andet både indenfor den danske købskultur men såmænd også den trafikale kultur. Mange andre lande følger trop med dette fokus.

Eksempelvis er der blevet sat mere fokus på den offentlige og kollektive trafik herhjemme. Alligevel er aldersgrænsen for påbegyndelse af kørekort blevet nedsat. Flere og flere unge ønsker dog også et kørekort tidligere. Det ramler lidt sammen med det danske mål for trafikkens bæredygtighed.

Offentlig transport er godt men bilen er nemmere

Det ses, at ilandene har et større forbrug af klodens CO2. Det skyldes specielt ovenstående og hele kulturen, der eksistere i de rigere lande på kloden. Det har dermed både sine fordele og ulemper, at der kommer flere og flere lande ud af fattigdom, krig og andet. Ingen ønsker at leve disse steder, hvor hverdagen er en kamp i sig selv. Heldigvis gør vores viden, at vi i dag kan nytænke udviklingen fra u- til iland. Det er dog en helt anden snak.

Med fokus tilbage på den danske bæredygtighed har staten sat mange penge af til branding af den kollektive trafik, så det bliver mere attraktivt. Der er eksempelvis også kommet apps og virksomheder, der kan tilbyde samkørsel i privatbiler. Mange mener dette er en god mellemløsning mellem tingene. Der er nemlig rigtig mange, som fortsat er afhængige af deres private biler, og ikke blot kan tage tog, bus, letbane eller metro på job.

Dette er blandt andet også en af grundene til, at flere unge ønsker kørekort tidligt. Det er såmænd bare nemmere og mere praktisk, at man kan transportere sig selv derhen, hvor man vil, når man har lyst. Ventetid, forsinkelser, og omveje skæres altså væk ved egen bil og kørekort. Ligeledes er flere virksomheder også begyndt at låne de unge penge til deres egne biler – lidt i strid med ønsket om en mere bæredygtig trafikkultur.

Vælg bilen sikkert

Det kan dog være svært at ændre en helt kultur på et tidspunkt. Bilister med kørekort udstedt efter januar 2019 skal dog heller ikke have en administrativ fornyelse af sit kørekort hvert 15 år. Dette har både sine fordele og ulemper. Dog skal alle have det fornyet, når man er fyldt 75 år. Undre du dig nu over, hvilke regler gælder for dig og dit kørekort, kan du læse mere om et nyt kørekort her.

Er du ny bilist, eller vil du blot være ekstra tryg i trafikken, kan du med fordel kigge på forsikringer og autohjælp. Autohjælp er netop den forsikring, som kan skaffe dig en lånebil, nødhjælp og meget mere, hvis uheldet skulle være ude. De fleste virksomheder forsikrer dog heldigvis også din bil både i ud- og indland. Overvej derfor, om du skal investere i brugbar og billig autohjælp.

Det er trods alt ikke en mindskning af CO2-forbruget, men det er altid godt at reparere i stedet for at købe nyt. Derved kan man måske ændre købsadfærden. At gøre noget er trods alt bedre end at gøre ingenting.