Vælg en side

Uanset om du får dit vand fra hanen eller fra en kilde, kan du undre dig over “hvad er egentlig det sundeste, kildevand eller postevand”. Der er fordele og ulemper ved både kildevand og postevand, så det er vigtigt at overveje fakta, før du beslutter dig for, hvilket vand der er bedst for dig. Lad os se nærmere på kildevand vs. vand fra hanen og deres individuelle fordele og ulemper. 

Fordele ved kildevand 

Kildevand kommer naturligt fra underjordiske kilder og har derfor et højere mineralindhold end vand fra hanen. De mineraler, der findes i naturligt forekommende kildevand, omfatter magnesium, calcium, natrium og kalium. Disse mineraler kan hjælpe med slukke tørsten og øge næringsstofoptagelsen i kroppen. Derudover har kildevand også typisk en bedre smag end postevand på grund af dets naturlige mineralindhold.

Er du virksomhedsejer? Står du og overvejer at købe kildevand til dine medarbejdere? køb kildevand til firmaet hos Sluktørsten.dk.  

Ulemper ved kildevand 

En af de største ulemper ved kildevand er, at det kan være dyrt sammenlignet med andre drikkevandskilder som f.eks. filtreret vand eller vand fra hanen. Desuden indeholder det vigtige mineraler som magnesium og calcium, men disse mineraler er måske ikke til stede i tilstrækkeligt høje koncentrationer til at gavne dit helbred. Det er også vigtigt at bemærke, at ikke alle kilder til kildevand er helt sikre; nogle kan indeholde forurenende stoffer som f.eks. bakterier eller pesticider, der kan være skadelige, hvis de indtages i store mængder 

Fordele ved postevand 

Vand fra hanen er generelt meget overkommeligt sammenlignet med andre drikkevandskilder som f.eks. vand på flaske eller filtreret vand. Desuden bliver de fleste kommunale vandhaner regelmæssigt testet for forurenende stoffer som f.eks. bakterier eller bly, så du kan være sikker på, at det er sikkert at drikke, hvis det testes regelmæssigt af din lokale myndighed. postevand indeholder også vigtige mineraler som calcium og magnesium, men måske ikke i tilstrækkelig høj koncentration til, at det giver nogen reelle sundhedsmæssige fordele, når det drikkes alene 

Ulemper ved postevand 

En potentiel ulempe ved postevand er, at det kan indeholde kemiske tilsætningsstoffer såsom fluorid eller klor, som kan være potentielt skadelige, hvis de indtages i store mængder over tid. Desuden har mange områder hårdt postevand, hvilket betyder, at det har høje koncentrationer af mineraler som calcium og magnesium, som kan efterlade en ubehagelig smag, hvis det drikkes alene uden filtrering eller rensning først.