Vælg en side

Det er blevet helt normalt at låne penge, men det er dog ikke alle, som lige kan nå ned i banken for at få taget et lån hos sin bank. I sådanne situationer er der hjælp at hente. Der findes nemlig lån, som man kan foretage hurtigt og nemt.

Herunder vil der blive fortalt lidt mere om nogle af mulighederne der er, når man vil låne penge nu. Den helt store årsag til at mange gør nytte af de hurtige låntyper er, at det er forholdsvis nemt at låne, samtidig med, at man har pengene i hænderne hurtigt. Der er som regel heller ikke noget papirarbejde, og kravene er sjældent store. Netop det gør, at der er mange, som har mulighed for at tage et lille lån. NemID har for de online låneudbydere fået en stor rolle, da kviklån og lignende ofte gennemføres ved hjælp af en bekræftelse af NemID.

Forbrugslån

Det er et lån som er let og hurtigt at få. Netop som navnet hentyder til, så er det et lån, som er til for at dække et forbrug. Der er nogle regler for at man kan få et forbrugslån. Først og fremmest skal man være fyldt 18 år, og være bosat i Danmark. Du skal samtidig have fast indkomst, og så må du ikke være registreret i RKI.

SMS-lån

Det er måske den mest velkendte låntype hos unge, da det er så nemt at få taget. Det er et lån, som man primært tager til et privat forbrug, eller hvis man skal bruge penge lige nu og her. Der kan være kommet en uventet regning, en udgift på bilen eller lignende, eller noget helt tredje. Lånebeløbet er som regel mindre end de fleste lån, og har også en kortere løbetid. Papirarbejde er der ikke noget af, og netop det gør også, at hele processen for at få lånet er hurtig. Ekspert i lån Tim Petersson fra laanpenge-nu.dk udtaler, at SMS-lån er en uddøende race, mest fordi det er rigtig gammeldags.

Kviklån

Et kviklån minder meget om minilån, mikrolån eller det førnævnte SMS-lån. Ved et kviklån, så er der som regel tale om et mindre lånebeløb, og det bliver ofte sammenlignet og forstået som et forbrugslån. Det kan dog sagtens tages uden, at det er fordi det skal dække et forbrug. Kendetegnet for et kviklån er også meget i navnet, netop at låneprocessen den er yderst hurtig, og papirarbejde er for det meste ikke noget som benyttes. Det er altså en meget nem måde at låne penge på, og markedet for kviklån i Danmark er vokset meget, da der er flere og flere som gør nytte af den service som er blevet tilgængelig.