Vælg en side

De seneste par måneder er omkostningerne ved forbruget steget væsentligt. Det er både varme- og elpriserne der er skudt i vejret. Hvis du ønsker mere information omkring dine elpriser, hvorfor de er steget og hvad du kan gøre for at få omkostningerne ned, så skal du læse med her. 

Er din el udbyder den bedste til opgaven? 

Som med alt andet, er det altid en god ide at du også tjekker dit el abonnement efter. Er det nu den rigtige el udbyder du har? Der er mange udbydere af el på markedet, hvilket kan gøre det svært. Men ved hjælp af internettet, er det muligt at finde din nye udbyder: Find dit nye elselskab her. Med et nyt elselskab, vil du måske kunne spare på udgiften her og nu. 

Sænk dit elforbrug og få fornuftige vaner 

Udover at skifte udbyder, er der også den mulighed at du sænker dit elforbrug. De største el syndere i boligen er  hårde hvidevarer og underholdningsapparater. Men hvilke hårde hvidevarer kan du hurtigt spare penge på? Nummer et er tørretumbleren, den koster omkring 6 kr. hver gang du bruger den. Sørg for at tørre alt du kan ude på snoren, frem for at smide det i tørretumbleren. Det slider desuden heller ikke lige så meget på dit tøj. Underholdningsapparater fylder mere og mere, og optager derfor en stor andel af dit elforbrug. Faktisk kan det være over 30 procent af din elregning. Derfor er det fornuftigt at tillægge dig fornuftige vaner i forhold til dit elforbrug. 

Brug ikke strøm, hvor det ikke er nødvendigt. Udnyt når der er godt tørvejr og hæng dit tøj udenfor. Brug ikke strøm i rum du ikke er i, sluk lyset når du forlader et rum og undgå alle standby apparaterne. Brug kun strøm de steder det giver mening og du faktisk gør brug af det.