Vælg en side

Mange Liverpool-tilhængere vil være kede af at høre, at den 42-årige sportsdirektør, der har været med til at vende skuden for storklubben, stopper efter denne sæson. Klubbens ejere i Fenway Sporting Group gjorde ellers gentagne forsøg på at få ham til at underskrive en kontraktforlængelse – men han føler åbenbart, at det er tiden for nye udfordringer.

Fra midterhold til mesterhold

Efter en tre årtier lang ørkenvandring lykkedes det endelig i sæsonen 2019-2020 for den ambitiøse storklub at vinde det engelske mesterskab. Det havde vel nærmest udviklet sig til et kompleks for folk i og omkring klubben. Det store klubikon, den brillante midtbaneslider Steven Gerrard nåede at vinde alt andet med klubben end netop dette. I årene omkring 2010 måtte klubben leve med at opholde sig midt i rækken, inden tyske Jürgen Klopp overtog roret i 2015. Med et par års arbejdsro og tilløb – inklusiv en 2. plads og CL-trofæet i 2019 – lykkedes missionen – Premier League trofæet kom til Liverpool FC.

Edwards betydning for udviklingen

Michael Edwards kom oprindeligt til Liverpool FC i 2011, og som han selv skriver i et åbent brev i forbindelse med offentliggørelsen af sin beslutning: 10 år er virkelig lang tid i moderne fodbold, og for den sags skyld i et menneskes liv. Analytikere og iagttagere peger på hans evner på transfermarkedet. Det lykkedes at få det maksimale ud af salg af højt profilerede spillere som Coutinho, der røg til Barcalona i 2018 – men også ved salg af overskudsspillere som Dominic Solanke og Rhian Brewster. Det er den slags købmandskab, der har givet Klopp mulighed for at agere på transfermarkedet uden oliemilliarder i ryggen – modsat visse af Liverpool FC’s nærmeste konkurrenter.

Hvordan ser tiden efter Edwards ud?

Det er den nuværende assistant sporting director, som det hedder, Jullian Ward, der er udset til at overtage den vigtige post efter hans overordnede til sommer. Han har altså været tæt på Edwards og Liverpools fans og folk omkring klubben kan bare håbe på, at han har taget noter undervejs og luret Edwards kunsten af. Den snart afgående sportsdirektør forsikrer alle om, at Ward nok skal få et rigtig godt samarbejde med den populære manager Jürgen Klopp, og de kender jo også hinanden udmærket i forvejen. Men mange med interesse for traditionsklubben fra Merseyside vil nok spørge sig selv, om han kan videreføre sin forgængers arbejde på helt samme niveau.