Vælg en side

Nytårsaften er en tid til at fejre de forgående 365 dage og omfavne det som venter i det næste år. 

 

Denne aften er kendt for en masse forskellige traditioner verden over, og ingen er mere rigtig end andre. Fælles for alle landes traditioner er dog, at det handler om at være sammen med dem man holder af, nyde selskabet og have en god aften.

 

Mange tager til udlandet for at opleve de forskellige traditioner verden over den pågældende aften, men sådan vil det næppe blive i år, grundet corona epidemien. Derfor må du i år nøjes med at læse dig til, hvordan denne aften normalt fejres, og så måske tage tilløb til at opleve det selv næste år.  

 

Nedenfor får du altså et indblik i, hvordan man typisk fejrer nytårsaften i en række lande, samt hvilke forskellige traditioner der er. 

 

Danmark 

 

Vi starter ud med de traditioner vi alle sammen allerede godt kender til, så vi har et udgangspunkt at forholde os til. 

 

I Danmark har vi tradition for at spise et lækkert og lidt finere måltid sammen med vores nærmeste venner og familie. Desuden samles vi for at høre dronningens nytårstale, og skåler i champagne og spiser kransekage når klokken slår tolv, for at ønske hinanden held og lykke.

 

Og så har vi selvfølgelig også tradition for at få fyret en masse krudt af, og det går især vildt for sig når klokken slår tolv. På den måde ønsker vi hinanden godt nytår, og samles ved at kigge op på himlen og nyde de flotte farver i fælleskab.

 

Dette kan der specielt være brug for i år, når der måske ikke er mulighed for at tilbringe aftenen med alle dem man holder af og derfor ikke har mulighed for at ønske dem et godt nytår. Det er dog stadig muligt at ønske hinanden godt nytår på afstand gennem fyrværkeri, så køb fyrværkeri hos Telttilfest.dk, og spred noget glæde og kærlighed til resten af Danmark.

 

Husk dog på at der er specielle tidspunkter man må fyre af på, da det ikke er alle der er lige glade for krudt. Så hav respekt for hinanden og dyrene, og få fyret af på de rigtige tidspunkter.

 

Spanien 

I Spanien er der tradition for at spise 12 druer ved midnat, når klokken slår tolv. Hver drue repræsenterer et ønske som du har til det nye år, og hvis du formår at putte hver og en ind i din mund, går dine ønsker i opfyldelse. 

Her er der dog ikke i samme grad, som i Danmark, tradition for at skyde det nye år i gang med noget fyrværkeri. Dette bliver i stedet brugt til Sankt Hans.

 

Australien 

I Australien fejres nytårsaften i deres højsommer, når solen skinner skarpt. Her er der fyrværkerifest ved midnat i Sydney Harbour, der markerer afslutningen på det nye år. Dagen er beregnet til afslapning, at besøge familie og venner, og hvis du har tid, så også til at deltage i en af de mange hestevæddeløbskarnevaler, parader eller sommermesser.