Vælg en side

Mørke stier på offentlige arealer og mørke stier som leder op til dit hjem kan skabe stor utryghed. Både sikkerhedsmæssigt, men også i forhold til faldulykker og lignende. Lumega har stor erfaring med det rette valg af belysning, og vil komme med nogle gode råd til valg af den rette belysning til at oplyse udendørs arealer.

Når man skal oplyse stier, er de lamper som kaldes pullertarmaturer yderst anvendelige. De har til formål at lyse arealer op, så man minimerer risikoen for ulykker samt øger sikkerheden. Derudover kommer de i mange forskellige former og er altså både dekorative og funktionelle. De er særligt gode, da de ikke fylder så meget i landskabet, de er typisk mellem 60 og 100 cm og giver en dekorativ belysning. Derudover er deres facon oftest enten rund eller firkantet. Udover at kunne bruges til at oplyse stier, så er de også meget anvendelige som belysning foran bygninger samt på gangbroer. De giver en hyggelig og stemningsfyldt atmosfære. Endnu en fordel er, at de er lette at montere. 

 

Når du skal vælge udendørs belysning, er LED belysning et rigtig godt valg, og LED har store fordele sammenlignet med traditionelle lyskilder. LED belysning kan tåle meget kolde temperaturer, hvilket gør lyskilden yderst anvendelig til udendørs brug. Du skal dog være opmærksom på, at LED’er skal holdes tørre, hvilket man selvfølgelig lige skal overveje inden man går i gang med at skifte alle udendørs lyskilder til LED. Der er to muligheder i forhold til denne problematik. Enten skal du placerer dem et tørt sted og ellers skal de monteres i en vandtæt lyskasse. Begge dele er lige anvendeligt. 

 

Når du placerer dine udendørs lamper langs enten stier, bygninger eller gangbroer, er det selvfølgelig vigtigt at tage højde for, at de ikke står i vejen og samtidig, at deres placering giver mening for belysningen og ikke blot for syns skyld. Den optimale udendørs belysning skal gerne sikre, at eksempelvis stien kan betrædes med god sigtbarhed, så man minimere risikoen for eksempelvis faldulykker. Derudover skulle de gerne skabe en god atmosfære. Du vil opleve, at den rette belysning kan gøre underværker, det kan derfor godt betale sig at rådføre sig med nogen, der har meget erfaring på området, inden du kaster dig ud i et større belysningsprojekt. Du kan læse meget mere om belysning hos lumega.eu/da