Vælg en side

Jeg vil gerne fortælle dig en lille hemmelighed. Eller en hemmelighed ved jeg ikke om det er. Men om ikke andet, så er det i hvert fald det jeg selv vil kalde for et godt råd, hvis du vil nå længst for pengene, når du er på tilbudsjagt efter din næste cykel: Black Friday er ikke det bedste tidspunkt at købe en ny cykel på. Faktisk er det nok et af de værste tidspunkter. Nu skal jeg forklare dig hvorfor.

Dårlig service og lang leveringstid

De fleste cykelbutikker er overbemandede og underforberedte på Black Friday. De forsøger at imødekomme tilstrømningen af kunder med det samme antal medarbejdere, hvilket betyder længere ventetider og gnavne medarbejdere. Tro mig – det har du ikke lyst til at opleve, når du forsøger at foretage så stor en investering, som en ny cykel er for de flestes pengepung.

Hvad værre er, så risikerer du at få en ringere service, når sælger befinder sig i det, som for de fleste forhandlere, er den travleste uge på hele året. Med andre ord, så kan du risikere at få en cykel, som ikke lever op til dine forventinger eller slet ikke passer dig.

Hvis du køber en ny cykel online, så skal du regne med, at der nok ikke er noget tidspunkt på året, hvor du kan forvente en længere leveringstid. Det gælder i øvrigt ikke kun cykler, men al internethandel i denne periode. Forhandlerne har travlt med at pakke og klargøre ordre, og logistikken er en kæmpe flaskehals indtil alle pakker er leveret. Så du skal muligvis væbne dig med tålmodighed, hvis du alligevel finder et fristende tilbud til Black Friday.

Der er reelt kun få gode tilbud

De fleste cykelhandlere tilbyder reelt kun få gode tilbud på Black Friday. De ved, at folk er købsvillige og gerne betaler tæt på fuld pris, fordi de er fanget i Black Friday-hypen. De behøver slet ikke at tilbyde store rabatter for at få kunderne på krogen. Du er bedre tjent med at vente til efter Black Friday, hvor tilbuddene faktisk er gode.

Mange af de tilbud du støder på, vil være lagervarer, der med vilje er holdt tilbage til slutningen af november. Det ses ofte, at før-prisen holdes kunstig høj i en periode op til Black Friday-ugen, så tilbuddet kan syne af mere end det reelt er. Så tag dig i agt og sørg for at tjekke prishistorikken. Det kan du f.eks. gøre på Bikeland.

Hvis du absolut skal købe en ny cykel på Black Friday, er der et par ting, du kan gøre for at være sikker på, at du får et godt tilbud med hjem. For det første skal du grundigt undersøge, hvilken slags cykel du vil have, før du går ind i butikken. Det gælder både fysiske butikker og webshops. På den måde bliver du ikke påvirket af et “godt tilbud” på en type cykel, der slet ikke passer til dig. Du kan vælge at alliere dig med et familiemedlem eller en god ven, som har mere tjek på cykler end du selv har, hvis du føler dig på udebane i forhold til mærker, modeller, udstyr og priser.

Der er gode tilbud på cykler året rundt

Du behøver slet ikke vente til Black Friday, hvis du står og mangler en ny cykel. Der er faktisk gode tilbud året rundt, hvis man ved, hvor man skal kigge. Jeg vil anbefale dig at hoppe forbi tilbudssektionen på Bikeland, hvor du året rundt finder en masse cykler på tilbud. Dog er især efteråret, hvor sæsonen går på hæld og årets modeller skal vige pladsen for næste års opdaterede udgaver, et oplagt tidspunkt at kigge efter et godt tilbud på en ny cykel.