Vælg en side

Det kræver ikke meget kendskab til København for at vide, at det er en by, som har utrolig mange ting at byde på. En række forskellige spisesteder, de mest fantastiske seværdigheder og fantastiske caféer, spisesteder og museer. En by, du nærmest kun kan forelske dig i, hvis du er til liv, glade dage og summen af liv og lyst. Uanset om det er en helt almindelig mandag aften, kan du finde mange ting, som kan være sjove at give sig til, hvis du bor i København – her sker altid noget, og det er bare at kaste sig ud i de mange muligheder og finde ud af, hvad du bedst kan lide.

Men hvis du er til loppemarkeder, har København selvfølgelig også noget at byde på. Her blomstrer den klassiske loppemarked-stil også livligt: Hvor folk står tidligt op for at stille boder og sætte mange af deres brugte ting til salg, som kan komme til glæde og gavn for andre mennesker – og som indeholder en masse historier gemt i sig. Det er i hvert fald dumt at smide nogle ting ud, som andre mennesker kan få gavn af. Og kan man tillige sælge disse ting for en lille skilling, er det jo udelukkende en god handel for samtlige parter involveret: Køber, sælger og klimaet.

Er det lige dig at gå på loppemarked, kan det derfor være værd at overveje, hvor du skal gå hen. Netop dette vil jeg forsøge at besvare i denne artikel. Jeg vil give dig et par tips til, hvordan du bedst finder frem til det loppemarked – eller de loppemarkedet – som passer bedst til dig og din stil. 

Tag ud og prøv de forskellige

Mange af de loppemarkeder, der ligger i København, har åben hver evig eneste dag. Du kan derfor vælge at tage derind de dage, som passer sig bedst – og du behøver ikke klemme det ind i din ellers travle hverdag, fordi de måske kun har åbent enkelte dage om ugen. Der findes så mange i København, at du får de første ti resultater bare ved at lave en hurtig Google-søgning. Men hvordan finder du så ud af, hvilke der er de bedste, og hvilke der passer bedst til dig? 

Her er faktisk kun ét svar: Tag ud og kig på de forskellige. Det kan være svært at læse sig til, hvilke du synes er mest fantastiske. Derfor anbefaler jeg, at du tager ud og kigger og mærker stemningen, menneskene og boderne – og kigger på de genstande, der er sat til salg. Det kan være, du finder ud af, at hvis du skal have det og det, skal du gå til det ene loppemarked, men har du brug for noget andet, skal du tage ud på et andet eller måske tredje loppemarked at kigge. På den måde kan du opbygge din egen lille database af loppemarkeder, som for dig er værd at tage ud og besøge. Så tag en ven, veninde eller din kæreste med under armen og kom ud og oplev de mange loppemarkedet, du finder rundt omkring i København.