Vælg en side

At rejse er at leve, som det kendte udtryk siger. Og det er sandt at man oplever og lærer meget, når man bevæger sig ud fra sin komfortable zone. Det behøver ikke kun at være livserfaring, det kan også være professionel erfaring. Oplev fordelene ved et praktikophold i udlandet, og bliv klogere på din profession. 

En oplevelse for livet 

At tage i praktik gør dig klogere på det, du har valgt at læse til. Som sygeplejerske er det især vigtigt at prøve arbejdslivet af, inden man bliver færdiguddannet. Som mange andre jobs, er det et job man lærer mest af i praksis. Derfor er praktik en vigtig del af studiet. Eftersom at der er rig mulighed for at prøve diverse danske afdelinger, når du er færdiguddannet, er det oplagt at prøve noget helt andet i udlandet. Her vil du blive klogere på andre sundhedssystemer og arbejdsmetoder, inden for dit fag. 

Skub dine grænser og udfordre dig selv 

Ved at arbejde som sygeplejerske i udlandet, særligt et u-land, vil du skubbe dine grænser, idet omgivelserne vil være uvante. Du vil opleve at meget er anderledes, og så alligevel ikke. Sundhedssektoren har mange af de samme træk verden over. Men ikke alle lande har de samme midler, som velfærds-Danmark. Derudover vil der opstå helt andre problemstillinger, blandt andet på grund af klimaet, som du ikke vil være vant til i de danske rammer.  

Husk økonomien bag et praktikophold 

Det er vigtigt at huske økonomien, når det kommer til et praktikophold. Selvom du skal til et U-land, er det ikke ensbetydende med, at det vil være billigt. Der er mange udgifter at huske på. Ligeledes skal du også vide, hvad der skal ske med din boligsituation derhjemme.  

Kan du overholde udgifterne, mens du er væk, eller skal du fremleje? Dette kommer naturligvis an på længden af din praktik, men det er alle faktorer, der er vigtige at have med i tankerne. Som regel er der gode muligheder for at tage sin SU med til udlandet, samt søge legater som tilskud til turen. Ligeledes kan det måske være nødvendigt med et mindre SU-lån, så budgettet ikke er for stramt og skrøbeligt. 

Hvad har du selv af mål med opholdet?  

Inden du tager af sted på ophold, er det vigtigt at du spørger dig selv, hvad du gerne vil have ud af din praktik? Hvorfor er det vigtigt for dig at tage af sted? Når du har svar på det, så husk på det, når du er kommet derhen. Det gør det nemmere at bevare roen og overskuddet, når det hele virker meget overvældende i et fremmed land. Og så er det også oplagt at udforske det land, som du vælger at besøge.  

Der er som regel meget mere at opleve end bare arbejdet. Derfor skal du også huske at holde fri, og nyde den fritid du har. Undersøg eventuelt, om der er nogle lokale kolleger, som kan vise dig rundt i området.