Vælg en side

Bergamot – den smukke æteriske olie med citrus med et fjollet navn –  Det er utroligt alsidigt, øjeblikkeligt opløftende og massivt populært rundt omkring i verden. Så hvad er denne fantastiske olie, og hvordan kan den hjælpe dig og din familie? Eller endnu vigtigere, hvad er endda bergamotte? Bergamotte kan bruges til mange forskellige ting, så læs endelig videre, så du kan blive en ekspert indenfor bergamotte.

Bergamot-appelsinen er en citrusfrugt, der stammer fra tropiske dele af Asien, men den vokser nu primært i det sydlige Italien, Sicilien og Elfenbenskysten. Det er kendt for at være utrolig bittert, når det spises rå, men dets juice, og essentielle olie har været nydt i hundreder af år. Bergamotte frugter er små og vokser på det bitre appelsintræ. Olien er koldt udtrykt fra Bergamots grønne skræl lige før frugten modner og producerer en aroma, der er en uforglemmelig kombination af citrus og blomsteragtige noter. Oprindelsen af ​​dets navn er stadig til debat, men mange mener, at det er opkaldt efter den italienske by Bergamo i Lombardiet, hvor den essentielle olie siges at være produceret først. I italiensk folkemedicin var Bergamotolie en vigtig del af en læges værktøjskasse fra det 16. århundrede og fremefter som et antiseptisk middel og feberreducerende middel. Senere i Napoleontiden blev Bergamot værdsat for sin aroma og blev populært brugt i parfume og cologner.

Bergamotte kan bruges til mange forskellige ting, lige fra opløftning af humøret til at forbedre fordøjelsessystemet. Det er dog vigtigt altid at læse hvad de forskellige producenter skriver omkring brugen af bergamotte, fordi det må ikke indtages direkte.

Men når vores fordøjelsessystem virker, giver du det sandsynligvis ikke for meget opmærksomhed. Men når din fordøjelse er i uorden? Det er en helt anden historie! Du opholder dig enten tæt på badeværelset eller tigger dine tarme om at tage en afføringspille, så er det en helt anden sag. Heldigvis er en af Bergamots mest fremtrædende fordele, hvor gavnlig det er for mavebesvær. Det hjælper med at forbedre fordøjelsesprocessen, som kan fungere uregelmæssigt som et resultat af overspisning, fordøjelsesbesvær og nervøs spænding. Denne citrus kan også hjælpe med at stimulere din appetit, hvis nerver eller følelser af frygt har fjernet appetitten!