Vælg en side

Alle, der har prøvet at starte en vandpibe, ved, at det er en kunst. Især de første par gange kan det være svært at ramme hovedet på sømmet med mængden af vand, mængden af tobak og temperaturen på kullet.

Men ligesom med mange andre ting så skal det bare øves nogle gange, før rutinen er der. Det kan måske synes uoverskueligt, hvis du aldrig har set nogen opstarte en pibe før, men opskriften til en succesfuld optænding er faktisk ikke så lang og kompliceret, som den kan lyde.

Du skal blot bruge de nedenstående trin som vejledning, sådan du kan få en succesfuld første oplevelse med at optænde en vandpibe.

  

Trin for trin

  1. Fyld vasen med vand

Det kan afhænge af den individuelle vase, men en tommelfingerregel er at hælde, indtil vandet står 2,5 cm højt i den.

 

  1. Tilknyt slangen til vandpiben

I stammen af piben er der en ventil, hvor du kan tilknytte dine slanger.

 

  1. Tilføj vandpibetobak

Ryst din tobak, ryk passende stykker fra hinanden og læg dem op i deres plads i pibens skål efter du har tildækket denne med en form for folie eller sølvpapir.

 

  1. Tænd op for dine kulbriketter

To eller tre briketter burde være en god start. Du kan enten holde en lighter over kullene eller lade dem ligge på en kogeplade i omrking 8-12 minutter for at ramme den rette temperatur.

 

  1. Test ved at inhalere

Hvis vandmængden i vasen er korrekt, mængden af tobak er tilstrækkelig og kullene har den rette temperatur, så kan du nu begynde at suge i slangen. Hertil kan du altid justere på de forskellige parametre afhængigt af, hvordan du synes, at din rygeoplevelse er.

 

Ønsker du din egen vandpibe?

På caféer kan man typisk få personalets hjælp til at med at optænde sin pibe. Men hvis du ønsker din egen pibe at øve dig på, så kan du købe en lang række af forskellige brands her.