Vælg en side

Det er ingen hemmelighed, at biler ofte er billigere i udlandet end de er i Danmark. Derfor kan det også virke som en oplagt idé at købe en bil i udlandet. Ofte overvejer danskere at købe biler i Tyskland. Landet er jo kendt for deres mange prominente bilmærker, og så er landet placeret geografisk tæt på Danmark.

Men inden du skynder dig at købe en bil i Tyskland eller det øvrige udland, bør du danne dig et overblik over, hvilke udgifter du skal betale. Når du køber en bil i udlandet, som du vil bruge i Danmark, skal du nemlig importere bilen – og det er ikke helt billigt og nemt. Du kan læse meget mere om bilkøb i Tyskland.

Start med at kontakte SKAT

Inden du sætter gang i en hel købsproces, kan du med fordel kontakte SKAT. SKAT er nemlig den institution, der afgør, hvad din endelig registreringsafgift bliver. Hvis du kontakter SKAT, skal du forsøge at få et bindende svar på, hvad registreringsafgiften bliver. På den måde får du nemlig en langt større gennemskuelighed i forhold til bilens endelige pris.

Husk også de øvrige udgifter

Det er desværre ikke kun registreringsafgift, som du skal betale, når du importerer en bil. Du skal også betale for transporten herop. Det kan virke meget nærliggende at lave en tur ud af at hente din bil i Tyskland og så selv køre den hjem til Danmark. Men i virkeligheden er der en lang række regler, når det kommer til hjemtransport af din importerede bil. Derfor kan du ikke bare sætte dig ind i din nye bil og køre den hjem.

Eventuelle udfordringer ved et tysk bilkøb

Hvis du har købt en bil i Tyskland, og du oplever problemer med den, kan det blive vanskeligt for dig at gøre brug af din reklamationsret. Processen bliver nemlig mere besværlig, når der er så stor afstand mellem dig og sælgeren.

Hvis du oplever en form for tvist under selve handlen, vil det også være sværere at finde en løsning, da sælger og du befinder jer i hvert sit land.

Inden købet

Inden du indgår nogen handel, bør du altid undersøge bilmarkedet grundigt. Du skal sikre dig, at det også er den bedste løsning for dig at importere en bil. Derfor bør du opsøge forskellige forhandlere for at høre om deres priser og vilkår for køb af samme bil.