Vælg en side

Hvis du gerne vil have, at din hjemmeside dukker frem højt oppe i søgeresultaterne, er der en masse ting, du skal være opmærksom på. En af dem er, hvordan søgemaskiner rent faktisk læser din hjemmeside – og hvad den altså bliver vurderet ud fra.

I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du kan skabe en hjemmeside, som lever op til de krav, en søgemaskine kan have. Det kan nemlig være, at der aktuelt er en række problemstillinger, du hurtigst muligt skal have gjort noget ved. Og så er det godt at få styr på, så du fremadrettet kan sikre dig, at du ikke begår samme fejl.

Hold links korte og overskuelige

Et link kaldes også for en URL, og den skal helst se pæn ud. Det betyder, at linket helst ikke må være for langt, mærkeligt og snørklet. Måske du selv har prøvet at støde på et uoverskueligt langt link, der fik dig til at tvivle på troværdigheden – og mest af alt frygte, at klikke på linket. Det er præcist dette, du skal forsøge at undgå. Det er nemlig noget, der kan gøre, at der ikke bliver klikket, og mange søgemaskiner vurderer bl.a. din hjemmeside ud fra, om dine links er pæne. Hvis du vil forkorte et link, kan du gøre det via et smart redskab. Her skal du blot indsætte linket, du ønsker at forkorte, hvorefter der bliver skabt et nyt link, du kan anvende på din hjemmeside.

Billeder skal fylde lidt og fortsat se pæne ud

Billeder er nærmest en videnskab i sig selv, når det handler om billeder på hjemmeside. Her skal du sørge for, at de er af den rette filtype. Det kan være, at en filtype egner sig bedre til din hjemmeside end andre. Her skal du få to faktorer til at gå op, som normalt modstrider hinanden. Du skal få dine billeder til at fylde lidt, hvilket typisk har påvirkning på kvaliteten af dit billede. For når du nedsætter filstørrelsen, vil et billede også hurtigt komme til at se pixeleret ud – og det er noget, du absolut ikke ønsker.

For når billeder ser grumsede ud, signalerer det også noget utroværdig. Måske du selv kan sætte dig ind i, hvordan du vil have det med at blive mødt af billeder af dårlig kvalitet, når du klikker ind på en hjemmeside. Det vil straks få de fleste til at mistænke troværdigheden, og dette kan meget hurtigt få mange til at klikke videre. Det er altså ret uheldigt, men man må bare erkende, at billeder har så stor en betydning.

Der findes heldigvis automatiske værktøjer, der netop kan hjælpe dig med denne problemstilling. Her nedsættes størrelsen på dine billeder, uden at du kan se det på kvaliteten. Nåh ja, og så er grunden til, at det er vigtigt at nedsætte filstørrelserne på billeder, at det ikke fylder på din hjemmeside. Billeder kan nemlig hurtigt gøre en hvilken som helst hjemmeside tung, så den bliver langsom, og dette ser søgemaskiner som noget meget negativt, hvorfor de i mindre grad vil anbefale netop din hjemmeside.