Vælg en side

Er du også i tvivl om, hvordan du skal sortere dit affald? Skal pizzabakken i restaffald eller i pap? Må man godt smide batterier og opladere ud til glas/plast/metal? I denne artikel dykker vi ned i, hvordan du sortere rigtig og forhåbentlig finder vi på vejen svaret på de ovenstående spørgsmål.

De almindelige skraldespande

I restaffald må du smide husholdningsfilm, pizzabakker, chips poser, tuber, hygiejneaffald, madaffald, smørbakker og mælkekartoner ud. Der er altså flere af de nævnte produkter, som indeholder f.eks. pap, men fordi der har været mad eller andet væske i, kan det ikke sorteres til pap.

I glas / hårdt plast / metal må du putte foliebakker, konservesdåser, drikkedåser, plastbakker, plastbøtter, plastflasker, konservesglas og glasflasker i. Husk dog at der er pant på rigtig mange glasflasker og plastik flasker efterhånden. Kig derfor grundigt på emballagen inden du smider plastflasker og glasflasker ud.

I Papir og småt pap må du aflevere aviser, papbakker, paprør, æggebakker, papæsker, bøger, magasiner og ugeblade. Det er altså kun til ”tørt” pap, som ikke har været i kontakt med mad eller andre væsker. Nogle affaldssystemer har også et lille hul til batterier. Her må du putte batterier fra høreapparater, batterier fra legetøj, genopladelige batterier, knapcelle batterier og husholdningsbatterier ned. Du må altså ikke putte opladere i de ”almindelige” skraldespandssystemer på gaden. Her skal du ud på lossepladsen.

Er du alligevel på vej ud på lossepladsen, kan det være at du skal flere ting med. Det kan derfor være en god idé at leje en trailer. Så kan du transportere større ting som f.eks. møbler eller haveaffald og du behøver ikke at køre flere gange frem og tilbage. Vil du hellere eje en trailer ned leje den, så er der masser af steder du kan købe en trailer. Du kan desuden let købe reservedele og trailertilbehør til din trailer på nettotrailer.dk