Vælg en side

Annonce

Går du med tanker om at bygge om eller bygge nyt? Så ved du også, at der er masser af detaljer, du skal have styr på. Små og store beslutninger om indretning og materialer, som du skal tage stilling til. Læs med her og få nogle gode råd.

 

Entreprenør eller selvbyg?

Har du ikke ti tommelfingre, og er du lidt ferm med en sav og en hammer, er du nok typen, der kunne finde på selv at gå i gang med at bygge. Det betyder ikke, at du selv nødvendigvis skal have arbejdshandskerne på. Men du påtager dig måske rollen som entreprenør og sørger selv for at holde styr på tegninger, håndværkere, materialer og lignende. Det er selvsagt kun noget, du skal gøre, hvis du har erfaringen, eller selv kender en masse dygtige håndværkere. En anden tilgang til dit nybyggeri er at hyre en entreprenør og lade vedkommende stå for alt det praktiske. Du skal som bygherre så blot godkende tegninger, materialevalg og naturligvis betale for det hele. Når du hyrer en entreprenør, har det den fordel, at du kun skal forholde dig til én person. Du skal derfor kun tage stilling til, om du kan arbejde med den pågældende entreprenør, og ikke med de mange mennesker, der efterfølgende skal indover.

Find inspiration

Selv om du vælger at overlade byggeriet til andre, behøver du naturligvis ikke at slippe dit byggeri helt. Det er altid dit job at blande dig, hvis der er noget, du ikke er tilfreds med. Du kan eventuelt kaste dig over valget af materialer. Der er nemlig rigtig meget, der skal tages stilling til i forhold til beklædning af vægge, mursten, tagbeklædning, gulve og meget mere. Entreprenører og håndværkere har ofte aftaler med forskellige leverandører, og dem er de naturligvis altid interesserede i at benytte. Det skal du dog ikke lade dig kyse af. Sørg for at være på forkant med hvilke specifikke materialer, du ønsker, og find gerne ud af, hvor de kan købes. 

Nogle gange kan det godt betale sig selv at bestille materialerne hjem, men andre gange er det bedre at benytte sig af håndværkernes leverandøraftaler. I din jagt på de rigtige materialer som klinker og gulve, kan du med fordel finde god inspiration hos producenterne. Leder du efter nogle særlige klinker til køkken og badeværelse, så kan du for eksempel lade dig inspirere af Klinke Huset, som har et super showroom.