Vælg en side

I denne tid er alles rejselyst kun blevet større, mens muligheden for at praktisere dette er lagt på hylden for en stund. Alligevel er det dog muligt at tage på mindre rejser, det er dog på eget ansvar. Du kan tage til Bornholm, Flensborg eller andet som giver nye oplevelser og luftforandring. Vælger du at tage på en af disse små rejser for at forkæle dig selv og dem du holder af, så skal I dog have styr på alle de anbefalede retningslinjer for sikker udrejse. Derfor får du en ganske kort oversigt over det vigtigste herunder.

Søg informationer om det land du vil til

Du må gerne rejse, det er dog vigtigt at tage forholdsreglerne i brug. Undersøg, hvordan coronasmitten udvikler sig i det land, som du ønsker at rejse til. Endvidere skal du også undersøge, hvordan det givne lands regler er omkring eventuel isolation ved indrejse.
Ydermere skal du være opmærksom på, at der kan opstå pludselige restriktioner i det land du vil opholde dig i. Dette kan være indrejseforbud, aflysning af fly eller karantæner osv. Hvis du frygter at “sidde fast” er det derfor bedst at blive hjemme, hvis rejsen ej er nødvendig.

Benyt dig af private feriemål

Myndighederne fraråder alle unødvendige rejser, men derfor er der måske et lille smuthul. Ejer du selv en afsides hytte i Sverige, Norge eller et andet land,eller kender du en nærtstående som gør? -Så er det privatjet og ligger væk fra mange mennesker. Derfor kan du godt rejse hertil. Dette skal dog ikke opfordre til udleje af sommerhuse mm. Del kun med folk du står nært ved. Dette skal derfor ses som en almen sommerhustur mere end en oplevelsesrig ferie, hvor turistattraktioner ligger øverst på listen.

Gode råd under rejsen

Ender du med at tage afsted, så skal du i det store hele begå dig som du ville gøre herhjemme. Altså holde afstand, spritte af og gøre brug af værnemidler, som mundbind. Med stofmundbind er du fri for at smide ud og købe hele tiden da du blot kan vaske dem. Dette kan gøre rejsen lidt nemmere. Derfor er det fornuftigt at undgå befolkede områder når du er ude på tur. Vælg gerne store naturområder, hvor der er færre mennesker og mere frisk luft. Vær hele tiden opmærksom på smitten her i Danmark og de land, som du opholder dig i. Hvis dit feriemål pludseligt skifter farve, så kan du holde din ferie ud, men skal længere i karantæne, når du vender hjem.