Vælg en side

Dette indhold er sponsoreret

Nu til dags er stress er nærmest gået hen og er blevet en folkesygdom. Vi går alle rundt og jagter et mål, og det er sjældent, at vi lader os selv stoppe lidt op i den travle hverdag. Hvornår var det egentlig sidst, du gjorde ingenting? Altså som i SLET ingenting? Ingen musik, fjernsyn, mobil, bøger, podcast eller planlæggende tanker om, hvad der skal købes ind til aftensmad? Vi er så forhippet på at skulle præstere, men hvordan er dette dog muligt, når sindet aldrig får en pause? Her er et par tips til, hvordan du giver din hjerne et velfortjent hvil.

Mindful eating 

Ofte spiser vi måltider, uden helt at tænke over det. Vi kører på rutinen og smager tit slet ikke på maden. Mindful eating lyder langhåret men er det slet ikke. Det er en simpel meditationsform, som skal hjælpe dig til at smage og nyde maden med dine sanser. Det kan ovenikøbet hjælpe dig til at mærke, når du er mæt. Prøv engang at slukke for alle skærme næste gang du skal indtage dit måltid. Duft til maden. Smag på maden. Vær opmærksom på de sanseindtryk, du får. Dette kan du med fordel også prøve med din morgenkaffe, og trænger den til at opgradering, så læs om kaffeguiden her og bliv inspireret. 

Vær nærværende

Det er lidt en kliché, men der er jo en god grund til, at klichéer er klichéer: de er som oftest sande. Prøv at øve dig i at være i nuet. Især når du er sammen med andre mennesker. Nogle gange er vi så optaget af vores egne tanker, at vi knap nok lægger mærke til, hvordan andre har det, eller hvad de prøver at fortælle os. Lad dine tanker forbipassere, anerkend tankerne men giv så slip på dem igen, og fokusér på det og de mennesker, du har omkring dig.

Meditér og dyrk yoga

Meditation og yoga er to meget effektive måder, hvorpå du kan komme helt ned i kroppen og glemme stress og jag for en stund, og meditation er slet ikke så svært og flyvsk, som man skulle gå og tro. En meditation kan blot bestå i at sætte dig på en stol i fem minutter, mens du trækker vejret med lukkede øjne og fokusere på dit åndedræt. Vil du også have lidt udstræk til kroppen, findes der et hav af yoga-videoer for begyndere og for øvede på Youtube. Der er ingen undskyldning for at gå og stresse. Giv dig selv et velfortjent hvil, og gør noget godt for dit sind.