Vælg en side

Vi har alle et ansvar for at passe på jorden, og selvom man ikke føler, at man som ene mand, kan gøre en særlig stor forskel, skal man huske på, at små, personlige ændringer, godt kan give store forandringer på sigt. Det, som man gjorde i gamle dage, er gået hen og blevet dårlige vaner, som man har fundet ud af, ikke er en miljøvenlig måde. Det kan for eksempel være, at tage lange varme bade, at køre i benzin og dieselbiler og mere til. Der sker forbedringer på mange områder hele tiden, og det er med at følge med udviklingen. Men nogle simple ting, du kan gøre som person er følgende:

Mindsk dit forbrug af plastik

Di har måske hørt om de såkaldte plastikøer. Vi har et enormt stort forbrug af plastik. Det er både som redskaber, indpakning og produkter. Grunden til, at vi bruger så meget plastik, er fordi det ofte er et billigt produkt at fremstille, men det gør også, at vi kommer ind i en “brug, og smid ud”. Især i fastfood branchen, er der et stort plastikforbrug, hvor man køber drikkelse, sugerør og mere til, i plastik, som vi bruger, indtil vi er færdige, hvor vi så smider det ud. Meget af plastikken, vi bruger, ender ofte i naturen, hvor det forurener, og er mange år om, at blive nedbrudt. Hvis du absolut skal købe plastik, så sørg for, at det er lavet af genbrugsmateriale.

Genbrug

Vi har en tendens, ligesom med plastikken, at vi smider ting ting ud, så snart det ikke er brugbart for os mere. Det gælder både elektronik, tøj og møbler. Det betyder, at vi smider ud, og bidrager til produktion af nyt, som tærer på jordens ressourcer. Hvis du vil hjælpe med til et grønnere klima og en mere miljøvenlig levemåde, så skal vi blive bedre til at genbruge materialistiske ting, det kan man gøre ved at sælge det, man gerne vil af med, så det bliver genbrugt, fremfor at blive smidt ud. Og hvis vi gerne vil have nyt, kan man undersøge, om man kan købe det brugt nogen steder. Det samme gælder med tøj, i stedet for at smide tøj ud, så doner det, sælg det, eller giv det væk, og køb også selv brugt tøj, da man finder en masse, næsten ubrugt tøj, i diverse genbrugsforretninger.

Undgå madspild

Vi smider rigtig meget mad ud hvert år. Det er madspild, og det er unødvendige ressourcer. Nogle producenter har allerede fokus på det, ved at minimere der produkt, så man ikke køber et overflåd af mad. Man kan også sørge for, at købe ind til sit eget forbrug, og undgå at købe for meget eller noget unødvendigt, som ender i skraldespanden. Du kan også se mere her.

En god måde, at undgå et overflåd af fødevare er, at man køber stort ind, og skaber flere, retter ud fra samme ingrediens. På den måde, kan man udnytte hele forbruget, så man ikke køber et produkt, bruger halvdelen, og smider resten i skraldespanden.