Vælg en side

At miste er aldrig sjovt, og hvad der kan opleves som mindre sjovt er, at der er en masse praktiske ting, man pludseligt skal tænke på. Det kan opleves som svært at overskue, når man står midt i følelsernes vold. Det kan være så uoverskueligt, at man mest af alt har lyst til at opgive og blot have lov til at sørge.

Rydning af dødsbo

https://doedsbokoebenhavn.dk/ kan du læse meget mere om, hvordan du kan få hjælp til rydning af et dødsbo, hvis du netop ikke kan overskue at skulle stå for dette. Det er netop noget, der typisk følger med et dødsfald.

At rydde et dødsbo kan virke som en underlig og grænseoverskridende ting, da du skal gå rundt i afdødes hjem, som du måske kender godt og er vokset op i, og derfor kan det virke helt forkert. Derfor kan det være en idé at overveje at få hjælp til det, så du ikke selv behøver at stå for det.

Få styr på testamente

Hvis der er et testamente, skal der være styr på dette, i forhold til afdødes forskellige ønsker, behov og arv. Det er en god måde at opfylde de sidste ønsker, som den afdøde måtte have, og derved ikke skulle stå med det hele selv og tage en masse svære beslutninger.

Det er også testamente, der kan gøre, at I undgår stridigheder i forhold til, hvem der skal arve, hvilket er et kendt problem, når denne tid nærmer sig.

Arrangere bisættelse og begravelse

Bisættelse og begravelse skal arrangeres, og her kan I håbe på, at der står en masse ønsker i testamente, der er med til at gøre, at I ikke skal tage en masse forskellige beslutninger for afdøde.

Det kan være svært at skulle træde rundt i denne slags ting, hvis du befinder dig midt i en proces, hvor du sørger og er ked af det. Men se det i stedet som noget, der skal til, også for dig selv, i forhold til at kunne få sagt ordentligt farvel.

Invitere de nærmeste efter ønske

Endnu en gang kan I være heldige, at der i testamente står, hvem den afdøde ønsker at have med til bisættelse og begravelse. Hvis ikke, skal I sætte jer ned og overskue, hvem der bør inviteres med. Det behøver ikke at være en direkte invitation, men blot en oplysning om, hvornår det bliver holdt, og at de er velkomne. I kan også overveje at sætte det i den lokale avis, hvor de fleste på denne måde får informationen omkring det.

Se det som et overgangsritual

Sidst skal du se det hele som et fint og smukt overgangsritual, hvor du har mulighed for at sige farvel. Det betyder ikke, at du skal videre og lægge det bag dig, når tiden er overstået. Nej, du må naturligvis stadig gerne være ked af det og sørge, men det kan lette overskuddet omkring hele processen, hvis du kan forsøge at se det som et ritual, der skal til, for at have mulighed for at sætte et punktum for dødsfaldet. Det kan hjælpe dig.