Vælg en side

La Liga-klubben benytter landsholdspausen til at få en forlængelse med den trofaste midtbanemand Manuel Trigueros på plads. Han har været en del af førsteholdet i Den gule Ubåd, som klubben kaldes, siden 2012 og havde kontraktudløb til sommer. Den nye kontrakt løber til 2025.

Vigtig skikkelse på holdet

Den nu 30-årige spanier har spillet 393 kampe for klubben og er dermed den spiller i klubbens historie med tredje flest førsteholdsoptrædende. Igen i år ligner han en fast bestanddel af Unai Emerys tropper både i La Liga og i Champions League. Klubben, der for tiden ligger midt i den bedste spanske række, formåede at kvalificere sig til dette års Champions League og ligger til videre avancement fra gruppe F. I La Liga har holdet været inde i en dårlig stime med fem kampe i træk uden sejr – inden det lige inden landskampspausen lykkedes at hente en hjemmesejr over bundproppen Getafe – på et mål af netop Manuel Trigueros.

En lang karriere i klubben

Sine ungdomsår tilbragte Trigueros i Barcelona og Murcia, men som fodbold seniorspiller har han ikke repræsenteret andre klubber end Villareal. Han var med til at spille klubben op fra Segunda Dvision i 2012/2013, som var hans første sæson som førsteholdsspiller. 36 kampe blev det til, og han havde dermed sin andel i oprykningen. Siden da har han ikke misset mange La Liga-kampe for klubbens førstehold og undervejs er det blevet til over 20 mål. Han scorede også det første mål i semifinalen mod Arsenal i dette års UEFA Cup, hvor det blev til en 2-1 sejr og siden en samlet turneringssejr for den spanske klub.

Sjælden europæisk succes

Finalesejren over Manchester United kom i hus med hiv og sving. Efter 1-1 måtte kampen afgøres på straffe, og det trak ud, inden Villareal-spillerne efter at have vundet 11-10 i straffesparkskonkurrencen kunne hæve UEFA Cup- pokalen. Triumfen var klubbens første på europæisk plan og den betød, at man tjekkede ind i dette års Champions League frem for den plads i den mere ydmyge Conference League, som placeringen i La Liga ellers berettigede til. 

På det seneste har der været rygter fremme om, at engelske Newcastle var ude efter at lokke Villareals manager Unai Emery til klubben, men det har hovedpersonen afvist enhver tanke om. Og nu har han altså sikret en kontraktforlængelse med en af de bærende spillere på holdet, Manuel Trigueros, frem til 2025.