Vælg en side

Har du også altid drømt om at rejse til Rusland? Der er ingen tvivl om, at Rusland er et utroligt spændende og smukt land, hvorfor det bestemt må siges at være et besøg værd. Dog har det længe været meget svært at komme til Rusland, fordi ansøgningsprocessen for at få et visum har været meget lang og besværlig. Imidlertid har det aldrig været så let, som det er netop nu at søge om et visum til Rusland, og det er derfor et rigtig godt tidspunkt at besøge Rusland på. Som dansk statsborger, der gerne vil rejse til dette fantastiske og unikke land, har man nemlig behov for et visum. Står du derfor og skal til Rusland, hvorfor du skal have fingrene i et visum, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen kan du nemlig finde al relevant hjælp med visa til Rusland.

Der kan være krav om fingeraftryk

Når du skal have fat i et visum til Rusland, skal du være opmærksom på, at der kan være krav om fingeraftryk. Tilbage i 2014 indførte den russiske myndighed nemlig en regel om, at alle rejsende skal afgive fingeraftryk, når de skal ansøge om at få visum til Rusland. Dette er kun med undtagelse af børn, der er under 12 år, samt danske statsborgere, der bor på enten Færøerne eller i Grønland. Der er dog visse turist- og rejseselskaber, hvor du slipper for at skulle bestille tid til et fingeraftryk, og det bør du derfor være særligt opmærksom på. Det er som regel selskaber, der arbejder tæt sammen med ambassaden i Rusland, hvorfor de er i stand til at tilbyde nogle særlige og fordelagtige vilkår til deres kunder.

Sådan får du fat i et turistvisum

Er du bare ganske almindelig turist, og er du statsborger i EU, skal du bruge et turistvisum, hvis du gerne vil rejse til Rusland. I den forbindelse skal du først og fremmest bestille en såkaldt turistinvitation. Herefter vil du modtage en vejledning til, hvordan du kan søge om visum. Udover ansøgningen skal du give en kopi af informationssiden på dit pas. Her er det vigtigt, at det er en tydelig kopi, men du slipper altså for på den måde at medsende dit originale pas. Du skal endvidere være særligt opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst et halvt år efter din hjemrejse.

Det skal din ansøgning indeholde

Ansøgningen skal tilmed indeholde et originalt pasfoto, som skal være i farver. Der findes mange butikker, hvor det er muligt for dig at få taget et pasfoto, og det koster som regel ikke mere end 150-200 kroner. Du skal også vedlægge rejseforsikringsbevis, som skal indeholde gyldighedsområde samt gyldighedsperiode. Herudover skal det indeholde policenummer og navn. Såfremt du er udenlandsk statsborger, skal du huske, at du skal vedlægge en kopi af din opholdstilladelse i landet.

Rusland er bestemt et besøg værd

Selvom der naturligvis er en række uheldige sager forbundet med Rusland, er det bestemt et land, der er værd at tage til. Rusland har en utrolig spændende kultur, og landet byder desuden på en masse flotte bygninger. Har du behov for lidt rejseinspiration, er der masser af gode råd at finde online, eller du kan vælge at besøge et rejsebureau. Det er nemlig en god idé at forberede sig grundigt hjemmefra, så du ikke spilder din tid på at undersøge, hvad du skal se, mens du er afsted. Rigtig god tur!