Vælg en side

Skal verdenen udforskes, så er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i de regler der er gældende for de forskellige lande som du ønsker at krydse grænserne til. USA er et af de steder, hvor mange er lidt på bar bund i forhold til hvilke informationer der er vigtige at have og derfor får du her den nødvendige information der vedrører visum og lignende, når du skal rejse til USA.

ESTA visum til danske statsborgere der er visumfrie i USA

Danmark er egentlig et af de lande der i forhold til USA er visumfrit og derfor vil den gængse danske statsborger ikke skulle ansøge om et visum for at rejse til USA og opholde sig der. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogle regler der skal efterleves, for desværre er det stadig nødvendigt for USA at opretholde en form for noget sikkerhed mod f.eks. terrorangreb og derfor skal alle indrejsende eller personer der blot vil krydse en amerikansk grænse siges god for, men ikke gennem et visum.

USA oplevede desværre for år tilbage et terrorangreb der kostede mange mennesker livet og som vi alle stadig den dag i dag ser billederne af bag øjenlågene, når vi erindrer denne tragiske hændelse. Efter dette terrorangreb blev det nødvendigt at stramme op på sikkerheden for hvem der kunne blive lukket ind i USA og derfor blev der herfra et krav om et ESTA visum, fra de personer der oprindeligt skulle være visumfrie.

Lettere end nogensinde før at få en rejsetilladelse til USA

At der er krav om et ESTA visum er dog ikke 10 skridt tilbage for den danske statsborger. Der er tale om en langt lettere ansøgningsproces, der samtidig også er hurtigere, når du skal søge om et ESTA frem for et visum som i de gode gamle dage.

Kravene til dig der vil søge om et ESTA er krav som de fleste danske statsborgere kan nikke ja til at efterleve, men i få tilfælde er der selvfølgelige nogle gode personer der falder mellem stolene. Heldigvis betyder det ikke at det er helt umuligt for disse få personer at rejse til USA overhovedet, men processen for at få en rejsetilladelse på anden vis er mere lignende den gammeldags metode med visum.

Selve kravene til dig der ønsker at ansøge om et ESTA kan du se på ESTA.dk eller lignende steder online. Der er ikke mange krav og du vil derfor hurtigt kunne skimme igennem om det er noget du kan gå videre med at ansøge om.

Dit pasnummer passer til dit ESTA

Når du når til den del, hvor du finder ud af at du burde kunne godkendes, så skal du herefter elektronisk ansøge om dit ESTA. Du vil her skulle oplyse nogle personlige oplysninger og rejsedetaljer, så det er godt at have styr på alle de informationer om din rejse som du kan skaffe inden du søger om et ESTA. Det vil sige at du ved hvilke datoer du vil afsted, hvor du vil opholde dig og lignende informationer.

Noget der især er vigtigt at vide inden du trykker ansøg og betal for dit ESTA er, at du ikke må forny dit pas efterfølgende. Når du fornyer dit pas, vil du samtidig få et nyt pasnummer og det pasnummer du angiver i din ESTA ansøgning er der hvor dit ESTA i sidste ende vil blive registreret. Får du derfor fornyet dit pas efter at du har ansøgt om dit ESTA, vil det ESTA du allerede har søgt om forsvinde med det gamle pas og pasnummer. Derfor er det godt at starte med at tjekke passet og dets gyldighed før noget andet.

Vent ikke med de vigtige ting som pas og ESTA

Kan du se at du bliver nødt til at forny dit pas, men er du i tvivl om hvordan man klare den, så er det heldigvis heller ikke noget der giver anledning til at se køer på isen. På kommunens eget borgerservicekontor, vil borgere kunne gå til for at få et pas eller for at forny det gamle pas. De fleste borgerservice er i dag udstyret med maskiner der kan klare det hele i forbindelse med bestilling af pas, lige fra pasfoto til betaling af pas og den endelige bestilling.

Som regel er behandlingstiden ikke mange dage på et nyt pas, men ramler man ind i en periode hvor der er et øget antal danskere der på samme tid ønsker at bestille et pas, vil du kunne opleve en behandlingstid på uger fremfor dage. Du bør altså ikke vente med at få bestilt dit pas, hvis du ved der skal bestilles et nyt, men også fordi du ikke rigtigt kan komme videre med ansøgningen om dit ESTA før at du har dit pas til selve rejsen.

Rejs til USA i op til 2 år på samme rejsetilladelse

Når du har styr på passet og du har fået ansøgt og betalt for dit ESTA, så vil du modtage en mail med din kvittering for din ansøgning om et ESTA. Denne mail er ikke dit ESTA men blot en kvittering, så du ved at der er registreret et ESTA på dit pas. Der kommer altså ikke noget fysisk dokument til dig med en rejsetilladelse, men den lander blot på dit elektroniske pas med det samme.

Selve behandlingstiden på at modtage et ESTA er fra du ansøger som regel ikke mere end et par timer, men der gøres opmærksom på, at man kan risikere at det tager et par dage før man har ESTA registreret på passet. Det er derfor heller ikke her en god idé at vente for længe med at klare denne del af rejseforberedelserne.