Vælg en side

Du tænker måske, at det er noget fra en anden tid. At der er for meget far-humor over dem. Men der tager du altså fejl. Banke Banke på, eller knock knock jokes, er stadig sjove.

Hvad er en banke banke på joke?

De findes i flere udgaver og varianter, men de fleste har mødt dem på den ene eller den anden måde. Vittigheden der bygges op med den indledende sætning banke banke på. Så skal der spørges, hvem det er, og der kommer så et navn eller ord, der hurtig følges op af noget sjov over det navn eller ord, der er sagt. En helt unik form for humor, der ikke findes i andre former for vittigheder. Nemlig en blanding af plathed og overraskelse, og hvor det er svært ikke at få smil på læben.

Gode eksempler

Det er ekstremt svært at udpege, hvad der er de funniest knock knock jokes, men man kan da komme med et par bud. Den mest klassiske er den, hvor det er Finn, der banker på og svare på Finn hvem? er så Find selv ud af det. En anden klassiker er den med Erik, der bliver til Erektion eller den med Dario, der bliver Dario noget galt i Danmark.

Platheden

Nogle af de mest platte af banke banke på vittighederne er dem, hvor der spilles på en ordlyd, der opfattelse forkert. Det er eksempelvis dem, hvor det er Poul der banker på og svaret på Poul hvem er, lyder Poul loftet sidder nissen. Bizart, men sjov for alle kan høre det. Et andet eksempel på dette er Anna, hvor svaret så er Anna happy new year. Giver ikke mening, men er sjovt. Det sammen er tilfældet med eksemplet Asger, hvor svaret så er Asger gi dig. Er vel egentlig ikke så sjovt, men man kan ikke undgå at smile.

Genkendeligheden

Man kan ikke undgå at sprede god stemning af banke banke på jokes. Ofte har folk hørt dem før, men det genkendelige indhold er noget, de fleste mennesker kan lide. Bare når den indledende sætning høres ved folk, hvad det drejer sig om. Og trygheden i humoren er altid et hit. For der er ikke tale om at gøre sig sjov på andre bekostning, men ofte en reference til noget, man kan være fælles om. Der er dog også muligheden for at lave personlige referencer.