Vælg en side

Bumser er udbrud i huden, som kan være enten inflammatoriske eller ikke-inflammatoriske læsioner. Det er mest almindeligt, at bumser opstår i ansigtet, især omkring munden og hagen. Bumser opstår på grund af tilstoppede porer, som regel som følge af øget olieproduktion fra talgkirtlerne i det pågældende område eller på grund af tryk på området fra genstande som telefoner, briller og så videre.

Hos https://www.danishskincare.dk/ kan du se remedier som kan hjælpe dette problem.

Der er flere årsager til bumser langs kæbelinjen og hagen, herunder genetik, hormoner, medicin, at man gnider sin hud for ofte med ru genstande som håndklæder eller vaskeklude, piller i huden med beskidte hænder eller bruger urene ansigtsprodukter. Vi har alle haft bumser – hvide hoveder, sorte hoveder, bumsecremer…

De fleste mennesker ved, at bumser skyldes blokeringer i huden. Men hvad er årsagen til at man får bumser?

Det viser sig, at bumser faktisk er en god ting. De er naturens måde at hjælpe os med at slippe af med snavs eller “urenheder”, der sætter sig fast i vores porer. Af en eller anden grund har nogle menneskers hud bare en tendens til at tilstoppe hurtigere end andres. Det betyder, at deres bumsebekæmpelsesmekanismer (deres hvide blodlegemer) vil blive brugt oftere end en person, hvis hud er mindre tilbøjelig til at få udbrud.

Det betyder, at bumser ikke altid er dårlige nyheder – de kan endda være med til at forhindre din krop i at udvikle farlige sygdomme som kræft! Bumser på hagen , bumser på næsen – bumser kan virkelig vokse hvor som helst. Og når bumser vokser, er de fyldt med talg (en naturlig olie), gamle hudceller, bakterier og hvide blodlegemer.

Tips til bekæmpelse af bumser:

Du har sikkert allerede hørt det, men bumser kan udvikle sig til ret slem akne, hvis du ikke får dem hurtigt under kontrol. Vi ved alle, at bumsecreme med benzoylperoxid er en god måde at holde dit ansigt fri for bumser i længere tid – og den har også mange andre fordele.

Hvis du er en fan af bumser, så tænk over at lade dem vokse, næste gang der dukker en op, næste gang der dukker en op. Det virker måske ulækkert i starten, men lad din bums gøre sit arbejde og lade urenhederne springe ud!

Nogle bumser vil være smertefulde, uanset hvad du gør – de vil aldrig forsvinde uden at poppe. Men nogle virkelig genstridige bumser har brug for lidt ekstra hjælp.

Hvis du klemmer på din bums eller forsøger at pille den af, kan du sprede infektionen til andre områder i ansigtet. Hvad sker der, når man klemmer på bumser? Når bumser bliver knust/presset/pillet på, løber de ud med deres grimme væske (talg). Men at skubbe alt det snavs tilbage i huden gør bare tingene værre – og skaber en endnu større bums end før! Aknear er et almindeligt problem, men der er ting, du kan gøre for at mindske deres udseende. Dog er det bedste helt at lade være med at prikke bumser, så undgår man aknear.