Vælg en side

Frugt er en vigtig del af en sund og afbalanceret kost, men nogle mennesker er allergiske over for bestemte typer af frugt. Hvis du er allergisk over for frugt, skal du være opmærksom på, hvilke frugter du skal undgå, og hvordan du kan undgå at få en allergisk reaktion. FrugtKurve og FrugtKasser med frugtlevering på arbejdspladsen er desuden en løsning, som man kan anvende, til at få leveret frugt helt automatisk i bestemte intervaller. I kan f.eks. vælge at få leveret frugt en gang om ugen.

Almindeligt allergi

Nogle af de mest almindelige frugter, som folk er allergiske over for, er æbler, pærer, bananer og kirsebær. Hvis du er allergisk over for en af disse frugter, skal du sørge for at undgå at spise dem, eller i det mindste spise dem i begrænsede mængder. Hvis du er allergisk over for frugt, kan du også have en allergisk reaktion, hvis du spiser frugt, der er behandlet med kemiske stoffer, såsom sprøjtemidler eller konserveringsmidler. Sørg derfor for at købe økologisk frugt, hvis det er muligt, eller vaske frugten grundigt, før du spiser den.

Du kan også være mere tilbøjelig til at få en allergisk reaktion, hvis du spiser frugt, der er modnet eller overmodnet. Nogle frugter, såsom bananer og kirsebær, indeholder også proteiner, der kan forårsage allergier. Hvis du er allergisk over for en af disse proteiner, kan du have en allergisk reaktion, selv hvis du kun spiser en lille mængde af frugt.

Allergi over for frugt

Frugt kan fremkalde en form for allergi, der opstår, når du spiser frugt, der indeholder et stof kaldet histamin. Histamin er et stof, der findes i mange frugter, såsom æbler, pærer, bananer, kirsebær, ferskner, druer og hindbær. Nogle mennesker kan ikke tåle frugt, der indeholder histamin, og kan få en allergisk reaktion. Symptomer på frugtallergi kan omfatte kløe, rødmen, udslæt, svimmelhed, hovedpine, kvalme og opkastning. Frugtkort er ikke livstruende, men det kan være meget ubehageligt og kan forårsage alvorlige problemer, hvis det ikke behandles.

Hvis du tror, at du kan have allergi over for frugt, skal du kontakte din læge. Lægen vil kunne diagnosticere frugtkort ved at undersøge din medicinske historie og ved at foretage en fysisk undersøgelse. Lægen vil også kunne foretage en blodprøve for at se, om du har frugtkort. Behandling af frugtkort er normalt ikke nødvendig, men hvis du har alvorlige symptomer, kan lægen anbefale medicin eller andre behandlinger.

Hvorfor skal man spise frugt?

Frugt er sundt for dig på mange måder. Frugt indeholder masser af vitaminer, mineraler og fibre, og det er derfor en vigtig del af en sund kost. Frugt kan også hjælpe med at forebygge mange forskellige sygdomme, herunder hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse kræftformer. Desuden er frugt en vigtig kilde til antioxidanter, som beskytter kroppen mod skadelige frie radikaler. Antioxidanter kan også hjælpe med at forhindre aldring af huden og bevare en sund hudfarve. Firmafrugt til virksomheder med årstidernes frugt i frugtkasser er en god løsning, så man i hvert fald slipper for de kemiske stoffer, da frugten er økologisk.