Vælg en side

Er du blevet lidt for god til at spise slik, chips, kage eller andet guf hver dag? Har du pludselig svært ved at skille dig af med sukkertangen? Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du får styr på din sliktræng igen. Det handler tit om at bryde sine vaner og der er nogle simple tricks, der kan hjælpe dig godt på vej.

Sådan slipper du af med den dårlige slik-vane

Det kan være svært at stoppe med at spise søde sager, når du først er kommet rigtig godt i gang. Det føles underligt at se en film uden at kører hånden op til hovedet hver 2. minut. Det føles som om at hyggen mangler, når der ikke lige er et eller andet, man kan få ved siden af filmen. Det er en ting, som gør det rigtig svært at stoppe. Men i stedet for at droppe at spise noget til filmen, kan du blot erstatte det med noget andet. Prøv at skære noget frugt ud i skiver og spis det til i stedet. Du kan også købe nogle mandler, saltstænger eller rosiner og spise det til i stedet.

En anden god idé til at mindske slikforbruget er at droppe faste abonnementer eller lignende. Hvis ikke du køber det, når du er ude at handle, shopper på nettet eller har et fast abonnement, bliver det meget nemmere at nedsætte forbruget. Så har du nemlig ikke noget slik ved hånden, når du får lyst og tit så slår dovenskaben slik-trangen. Du gider højst sandsynligt ikke at skulle gå ned i det nærmeste supermarked for at hente slik, når det f.eks. er sidst på dagen.

Dyrk motion 

Du behøves ikke at gå i fitness 6 gange om ugen eller træne op til et maraton. Mindre kan også gøre det. Du kan f.eks. tage trappen i stedet for elevatoren. Du kan cykle på arbejde i stedet for at tage cyklen. Du kan gå en tur om aftenen i stedet for at sidde foran computeren eller tv’et.

Små ting som ovenfor kan sagtens hjælpe dig med at smide flere kilo. Alternativt kan du også købe sukkerfri slik som det her.