Vælg en side

Det er ikke kun i U-lande, at der opstår problemer for den individuelle borger.
Mange af os vil, en eller flere gange i livet prøve at skulle tømme et dødsbo. Dette kan være en svær, og hård opgave at lade dødsboer tømmes, da vi kan have så mange følelser tilknyttet stedet. Søvneksperterne mener faktisk, at når vi har noget der ligger og ulmer i baghovedet, noget vi ikke går og tænker på dagligt, men bare er der, ja, så skader det vores søvn. Derfor kan det altså godt betale sig, selvom det er hårdt, at få dødsboet tømt og solgt. 

Få hjælp til at tømme dødsboet

I en emotionel tid, hvor det måske ikke lige er den praktiske, gør-det-selv lyst, der prioriteres højest. Dette er noget mange har prøvet, og er fuldt indforstået med. Derfor er der endda firmaer, som har specialiseret sig i tømning, og rydning af dødsboer. Mange af disse firmaer, prøver så vidt som muligt, at klare arbejdet på egen hånd, og på den måde gøre det nemmere for de efterladte at håndtere sorgen. 

Hvis du vil have andre råd til, hvordan du slipper for at lægge vågen om natten med bekymringer, kan du besøge Søvneksperterne.dk, hvor du kan få en masse gode råd til, hvad du skal bruge for at sove godt om natten.

Selvom det er svært, skal det gøres

At tømme et dødsbo, er noget ganske specielt. At skulle rydde op i et hus, der engang var levende, fuld af minder, og pludselig bare er helt dødt. Når der ikke er blevet gjort rent i et stykke tid, lægger der sig et fint støvlag, over alting. Støv-laget fastfryser næsten genstandene, og gør dem tidløse, som om det var i går de sidst blev brugt. For mange er dette et svært møde, og kan være katalysator til mange tanker, og følelser- Dog, er det en del af sorgprocessen at få udtømt dødsboliget. 

Husk at sørge men husk også at ære den afdøde

Der er mange måder at sørge på, og ingen af dem er mere rigtig end den anden. Sorg kommer frem i mange skikkelser, som vrede, gråd og endda glæde. Døden er nemlig, for os alle sammen, en tid, hvor vi også skal huske at fejre livet. Til en begravelse mødes vi, og sørger sammen, men vi hylder og ære samtidig også den afdøde. 

Vær hurtig men i dit eget tempo

At tømme dødsboet, for en afdød, kan være svært, men må gøres inden der går for lang tid. Af praktiske grunde, er det en god idé at gøre det, inden tingene i huset begynder at rådne, eller på anden grund visne. Det er vigtigt at have dig selv med i sorgen, og gøre tingene i dit tempo, så du hele tiden føler at det, langsomt, bliver bedre.