Vi spiser ikke insekter – endnu
I Kina spiser de hunde, og i u-landene spiser de insekter. Begge dele lyder ret uvant for os europæere, som generelt er ret forkælede og begrænsede i vores madvaner. Helt anderledes ser det ud i andre dele af verden, hvor der er langt flere eksotiske spiser på bordet.
I de fattige lande er det ganske enkelt en nødvendighed at spise alt, der indeholder næring. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Eksempelvis er insekter også en naturlig del af kosten i mange rige lande rundt om i verden – blot ikke her i vesten – endnu da.
Fårekyllinger og græshopper på menuen
Nogle af de insekter, der spises med velbehag rundt om i verden er fårekyllinger og græshopper. De smager lidt i retning af kylling, og er faktisk ret sunde at indtage.
Hvis du selv vil eksperimentere, kan fårekyllinger både fås levende og frysetørrede herhjemme. Hvis du køber levende fårekyllinger skal du dog være opmærksom på, at de typisk ikke er fødevaregodkendte. Bestil evt. begge dele hjem, så du både kan iagttage og smage på lækkerierne.
Opskrifter med fårekyllinger
Som oftest bruger man fårekyllingerne hele. Du kan evt. “nulre” ben og vinger af, men i princippet kan det hele spises. Insekterne kan bruges som topping til alle slags retter og salater. Rist dem evt. af på panden med lidt salt og krydderi først.
Der er ikke plads til egentlige opskrifter her, men der findes masser af opskrifter på nettet, som du hurtigt kan google frem. Heldigvis er der masser af pasionerede folk derude, som kæmper for at udbrede kendskabet til insekter og deres råvare-muligheder.
Fårekyllinger som mel
Der kommer nok til at gå en rum tid, før den almindelige dansker begynder at spise hele fårekyllinger og andre insekter. Derfor regner de fleste med, at insekterne vil gøre deres indtog i maden i form af mel. Tørrede fårekyllinger kan nemlig males til mel, som kan indgå i madlavningen.
På den måde kan vi få gavn af alt det sunde, uden overhovedet at bemærke, at der er tale om insekter.