Vælg en side

En dermaroller er en lille rulle, der har et antal små nåle, som du bruger til at lave huller i din hud, en proces kaldet mikronål. Ideen er, at disse små huller kan hjælpe din hud med at producere mere kollagen, et protein, der hjælper med sund hud. Det kan også åbne din hud for serum og hydratiseringsprodukter. Typisk bruger du denne behandling på dit ansigt, selvom du kan bruge den på andre områder af din krop, især områder med ardannelse. Det er ret simpelt at bruge en derma-rulle, selvom du skal rengøre både din hud og derma-rullen før og efter brug. Du kan læse test af de bedste dermaroller der findes.

Desinficer rullen inden brug. Små nåle trænger ind i din hud, så du vil selvfølgelig desinficere disse nåle først. Blød rullen i blød i 70% isopropylalkohol. Lad det stå i 10 minutter. 70% er bedre end 99%, fordi det ikke fordamper så hurtigt. Når den er gennemblødt i 10 minutter, skal du trække den ud og ryste den overskydende alkohol af. Lad den lufttørre i et par minutte.

Vask din hud i varmt vand. Det er vigtigt at starte med ren hud. For eksempel kan du bruge en mild skummende rensemiddel til dit ansigt til grundigt at rengøre din hud. Bar sæbe eller shower gel og vand til andre dele af din krop er fint. Pointen er, at du skal starte med ren hud, og det er fint at bruge dine typiske rensemidler.

Desinficér din hud, hvis du bruger længere nåle. Længere nåle betyder dybere penetration, hvilket igen kan føre til infektion. Hvis du bruger nåle, der er længere end 0,5 millimeter lange, skal du desinficere din hud ud over rullen. 

Begynd med en bedøvende creme, hvis du foretrækker det. De fleste mennesker er ikke følsomme over for nåle, men hvis du er følsom over for smerte, kan du først bruge en bedøvende creme, især hvis du har nåle, der er 1,0 millimeter eller længere. Gnid en creme ind i området, og lad den stå i 20 minutter, inden du begynder at rulle.

Rul lodret. Start på den ene kant af området. Rul det op fra top til bund, undgå øjenstikket, hvis du laver dit ansigt. Løft den op, og rul over det samme område igen og gentag i alt 6 gange. Flyt rullen over og gentag. Fortsæt, indtil du er færdig med hele området.

Rul vandret. Start øverst eller nederst, rul over området vandret. Løft op, og rul over det samme område igen. Rul over det hele 6 gange. Flyt lidt ned eller op, og gentag processen, indtil du har gjort hele området.

Brug en dermaruller hver anden dag eller deromkring. Brug af det for ofte kan føre til betændelse. Forsøg højst at bruge din derma-rulle 3 til 5 gange om ugen, og sørg for at give din hud en pause nu og da. Nogle bruger f.eks. Kun denne behandling hver sjette uge.

Skyl dit ansigt. Skyl dit ansigt, når du er færdig. Du kan bare bruge vand, da du allerede har renset dit ansigt, men du skal fjerne blodspor. Du kan også bruge en mild rengøringsmiddel, hvis du foretrækker de.
 
Hvis du synes at dermaroller virker for farligt, så kan du evt. fjerne dine blackheads i ansigtet, hvis du lider af det.