Vælg en side

Sådan optimerer du din træning

Træning er ikke bare træning, derfor kan det være rart med nogle input til, hvordan man optimerer sin træning. I dette indlæg vil vi hjælpe dig på vej til, hvordan du kan få bedre resultater med din træning, blot ved at implementere nogle få ændringer.

Lav en træningsplan

Når man træner, så er det vigtigt, at man laver en træningsplan. Det er det fordi man ved at lave en træningsplan kan sikre sig, at man ikke træner de samme muskelgrupper flere dage i træk. Derudover kan man i en træningsplan følge sin udvikling nøje, hvis man skriver ned hvor mange kilo man tager de givne dage.

Det er altid smart at følge sin udvikling på papir, så man kan se om den stagnerer, eller om det går fremad. En træningsplan er også med til at tvinge en til at holde hviledage, så man giver sin krop ro til at udvikle sig.

Lav en madplan

Du har måske før hørt, at det er nødvendigt at tænke over kosten, når man skal træne. Derfor er det en god idé at lave en madplan, hvis man vil tage sin træning seriøst. Ved at lave en madplan, kan man nemlig planlægge præcis hvad man skal spise, hvad man skal handle ind, og om man kan lave det på forhånd.

Ved brug af en madplan, kan man også være sikret, at man får de makroer der er nødvendige for peak performance. Det er også her man kan se, om man er nødsaget til at gøre brug af proteinpulver, proteinshakes eller andet, for at få suppleret op, hvis man har problemer med at få nok protein.

Træn med en ven eller veninde

Dette er ikke nødvendigvis med til at optimere din træning på papiret, men hvis du finder en ven eller veninde, som du kan tage afsted med, så er der større chance for, at du overholder dine træninger. Det er nemlig ikke altid, at man har motivationen i top, og hvis en af disse dage rammer en dag, hvor man skal træne selv, så er man mere tilbøjelig til at blive hjemme, modsat hvis en anden siger om man skal med ned og træne.